Managed hosting door True

Microsoft boekt recordomzet door Vista

 

Dollars

Microsoft heeft in het vierde kwartaal van 2007 een recordwinst geboekt van 4,7 miljard dollar. Dat is een winstgroei van 87 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De grote winstgroei komt vooral door gestegen verkoopcijfers van Windows-Vista voor de zakelijke markt.

Microsoft heeft een recordwinst geboekt over het vierde kwartaal van 2007.  De winst van 4,7 miljard is fors hoger dan de winst van 2,6 miljard dollar in hetzelfde kwartaal een jaar eerder en is hoger dan de verwachtingen van analisten. Ook de omzet van Microsoft steeg flink. Deze komt 30 procent hoger uit op bijna 16,4 miljard dollar.

Volgens Microsoft komen de hoge cijfers vooral door de groei van de verkoop aan zakelijke klanten. Er zijn fors meer computers verkocht. Daarvan profiteerde Microsoft met de verkoop van Windows Vista. Sinds de totale beschikbaarheid van Vista een jaar geleden zijn al meer dan 100  miljoen zakelijke licenties uitgegeven.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2323682). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.