Managed hosting door True

Lenovo mag IBM servers produceren en verkopen

 

IBM heeft met Lenovo een licentieovereenkomst getekend waardoor Lenovo x86 servers kan produceren en verkopen. IBM hoopt hiermee meer verkopen in het mkb-segment te realiseren.

Het is niet de eerste keer dat IBM licenties voor zijn producten aan partners overdraagt. In 2005 deed het zijn pc-divisie over aan Lenovo. Kort daarvoor deed het zijn harde schijven over aan Hitachi. Anders dan de pc's en harde schijven blijven volgens IBM de System x-reeks servers wel een "strategisch speerpunt" voor IBM.

IBM Global Technology Services verleent voor Lenovo eerstelijnsdiensten en onderhoud en IBM Global Financing helpt met het financieren van Top Seller-modellen. Lenovo mag op IBM's één- en twee-socket systemen zijn logo zetten.

De aankondiging geeft aan bij marktkenners dat IBM zich steeds verder terugtrekt van hardware om zich te richten op software en diensten. Lenovo, momenteel wereldwijd nummer vier achter rivaal Acer, kan zich met IBM's servertechnologie sterk maken voor het mkb.

De overeenkomst volgens een Lenovo woordvoerder betekent niet dat Lenovo IBM's System x overneemt, want "het is niet te koop". Maar met de samenwerking met Lenovo kan IBM de technologie beter positioneren in het mkb.

Volgens een IBM-woordvoerder is het de bedoeling dat IBM op deze manier entree kan maken in een segment waar ze momenteel nog weinig marktaandeel hebben. Naar verwachting zullen de Lenovo-servers in het derde of vierde kwartaal van 2008 in het it-kanaal beschikbaar komen. Een Britse distributeur is hoopvol: sinds IBM zijn pc-divisie overdeed aan Lenovo zijn pc-verkopen verdubbeld. Hij hoopt dat hetzelfde met de x-86's zal gebeuren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2322821). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.