Managed hosting door True

HP Nederland maakt van alle medewerkers flexwerkers

 

HP

Als eerste bedrijf in Nederland maakt Hewlett-Packard al haar 2400 medewerkers flexwerkers.

Het Nederlandse hoofdkantoor van het grootste IT-bedrijf ter wereld verhuist per 1 februari 2008 van Utrecht naar Amstelveen, dat volledig is ingericht voor de nieuwe manier van werken. De overgang is onderdeel van een wereldwijd programma voor de consolidatie van HP-kantoren.

"Onze medewerkers worden in staat gesteld om vanaf iedere locatie - vanuit huis, op kantoor of onderweg - te werken. Met de hedendaagse technologie is fysieke aanwezigheid op kantoor immers lang niet altijd noodzakelijk. Bovendien is het voor medewerkers veel prettiger om 's morgens eerst vanuit huis te werken en pas na de files naar kantoor te gaan," aldus Peter Prakken, HR directeur HP Nederland.

Technische ondersteuning
Alle flexwerkers kunnen gebruikmaken van een breed pakket aan regelingen en vergoedingen. "We hebben een mobiliteitsplan ontwikkeld waarbij we bepaalde criteria hanteren, zoals meer of minder dan 40% van de tijd vanuit huis werken", aldus Prakken. "De veelthuiswerkers krijgen een aantal voorzieningen, waarmee ze thuis een goede werkplek kunnen inrichten. Er is bijvoorbeeld geld beschikbaar voor de aanschaf van meubilair en elektronische apparatuur. Bovendien krijgen ze een vergoeding voor dataverkeer. Ook voor de groep medewerkers die meer op kantoor moet zijn is er een pakket aan regelingen en vergoedingen opgesteld, waardoor iedereen zo efficiënt mogelijk zijn of haar werk kan doen."

Hoofdkantoor als flexwerkplek
Het HP-kantoor in Amstelveen is in de afgelopen maanden verbouwd en aangepast aan de nieuwe manier van werken. Het gebouw is ingericht als de ultieme flexwerkplek: Employee Clubs, een Customer Club, demonstratieruimtes, rustige werkruimtes, vergaderkamers en flexibele werkplekken. Met de verhuizing wordt het aantal werkplekken op kantoor voor de 2400 HP-medewerkers in Nederland verlaagd van 1540 naar 1290.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2317697). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.