Managed hosting door True

Haier niet geslaagd in zakelijke markt

 

Op de valreep van het aflopen van zijn tweejarig distributiecontract met Copaco geeft een senior woordvoerder van het Chinese Haier toe dat het er niet in geslaagd is het merk in het zakelijke segment neer te zetten. Het contract met Copaco loopt gewoon door maar de exclusiviteit gaat eraf, aldus Peter Sol, sales manager bij Haier.

Sol geeft aan dat vanuit het Chinese hoofdkwartier is besloten tot een strategie via retail en direct naar de consument en dat strookt niet met de beoogde partnerstrategie. Copaco was vanaf 2005 exclusief distributeur van Haier IT-producten in de Benelux. De toen kersverse Europese Haier IT divisie in Eindhoven hoopte zijn notebooks, multimedia PC-stations, platte breedbeeld LCD's en draagbare MP4 mediatoestellen in Europa samen met Copaco naar het zakelijke segment te brengen. Ook de retailkanalen in de Benelux zouden door Haier worden ontwikkeld, met de steun en ervaring van Copaco.

Woordvoerders van Copaco waren ten tijde van schrijven niet bereikbaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2293392). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.