Managed hosting door True

Microtronica sluit EMEA-distributiedeal met Microsoft

 

Arrow/Microtronica heeft vanaf 2008 een Europese distributieovereenkomst met Microsoft om embedded software te leveren aan system integrators. Peter Witsenburg legt uit wat dit betekent voor het Nederlandse kanaal.

Er zijn verschillende manieren om Microsoft-software te kopen. De bekendste is retail. Verder heeft Microsoft lokale businesspartners die licenties verkopen en volume-licensing voor businesspartners die grotere hoeveelheden doorverkopen. Verder zijn er oem-overeenkomsten met A-merken, zoals Dell en HP, die de software voor-installeren.

De nieuwe overeenkomst gaat echter om een ander soort licentie, namelijk embedded software. Daarbij gaat het om een industriële oplossing die geleverd wordt bij hardware. Bekend zijn pos (point of sale) in kassasystemen, de computersystemen in auto's en de mini-os op smartphones. "Microtronica is distributeur geworden voor heel EMEA, met uitzondering van Duitsland, om namens Microsoft industriële software te leveren, met focus op gebied van serversoftware. Voor ons betekent dit dat we een totale oplossing kunnen bieden: naast hardware ook software. Voor onze partners betekent dit betere licentievoorwaarden en een gunstiger prijskaartje."

De distributeur heeft vorig jaar in de UK al een pilot gedaan. "Daarbij bezochten we onze system integrators en hebben hen voor Microsoft in kaart gebracht. Microsoft kent zijn oem's, maar de system integrators nog niet zo goed. Daar kunnen we met deze distributieovereenkomst verandering in brengen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2290091). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.