Managed hosting door True

VCD Automatisering vist Falcon op uit boedel

 

VCD Automatisering uit Groningen neemt Falcon Automatisering over uit de failliete Nederlandse boedel van het IJslandse TM Software. Voor de ziekenhuizen en apothekers die met de Falcon-software werken, is deze uitkomst een opluchting. Hun pakketondersteuning blijft gegarandeerd.

Falcon Automatisering levert een elektronisch voorschrijfsysteem aan ziekenhuizen en apothekers. In 2005 kwam de softwareleverancier in IJslandse handen toen het bedrijf TM Software Falcon overnam van de oprichters. Deze automatiseerder wilde zijn eigen voorschrijfsysteem Europees exploiteren en probeerde in diverse Europese landen een positie op te bouwen. Die poging was niet erg succesvol en nadat TM Software vorig jaar werd overgenomen door Nýherji, een andere IJslandse automatiseerder, werd er geen geld meer gestoken in de Europese gezondheidszorgtak. Daardoor raakte TM Software BV in Nederland in de problemen en moest het eind 2007 surseance aanvragen voor zichzelf en TM Software Falcon.

Doorstart

Curator Hermsen van De Voort Hermes De Bont Advocaten & Mediators  meldt dat TM Software en Falcon afgelopen 11 januari failliet zijn verklaard. Intussen liepen er al gesprekken over een doorstart van Falcon onder de hoede van VCD Automatisering. "Een aantal van onze medewerkers vingen bij klanten het verhaal op dat het niet goed ging bij Falcon. Dat was voor ons aanleiding om te gaan praten met de bewindvoerder", vertelt Sjouke Kuindersma, algemeen directeur bij VCD. Hij beschouwt de overname van het Tilburgse bedrijf als een welkome aanvulling op het portfolio voor de gezondheidszorg. VCD verleent financieel-logistieke bedrijfssoftware voor ziekenhuizen, gecentreerd rond de diagnosebehandelcombinaties (de omstreden afrekenmethodiek waarbij ziekenhuizen iedere behandeling op onderdelen moeten uitsplitsen voordat ze van verzekeraars hun vergoeding krijgen). Inclusief Falcon bedient VCD zo'n zeventig ziekenhuizen. Daarnaast is de automatiseerder nog actief binnen andere branches: het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie van bijna tweehonderd man.

Verhuizen

Van de twintig medewerkers van Falcon gaan er negentien over naar VCD (één heeft ander werk gevonden). Zij moeten wel verhuizen naar de VCD-vestiging in Eindhoven. Ook de naam zal veranderen, zegt Kuindersma. "Het zal in ieder geval de toevoeging VCD krijgen" VCD heeft geen interesse in de overname van de boedel van het eveneens bankroet gegane TM Software (in Nederland zes ontslagen, waaronder een paar IJslanders). Waarschijnlijk wordt dit verkocht aan een Engels bedrijf. Voor het Tilburgse ziekenhuis Twee Steden is een doorstart van belang: de zorginstelling was de eerste klant van TM Software in Nederland en heeft nog mee-ontwikkeld aan het IJslands receptensysteem.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2289908). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.