Managed hosting door True

Atos Origin poogt sociale onrust te sussen

 

Omdat de vakbondsgrieven bij Atos Orgin België breed werden uitgemeten in de pers, wil het bedrijf nu de gesprekken met de vakbonden hervatten.

Het ontslag van een werknemer was aanleiding tot pamflettenacties van de vakbonden bij Atos Origin België. Volgens de bonden zou het bedrijf "schieten op de pianist", aangezien de ontslagen man zelf eenl afgevaardigde was en hij een aantal "sociale wantoestanden" had aangeklaagd bij de firma. In de pamfletten en persberichten trokken de vakbonden van leer tegen het ontslag, tegen het werkklimaat bij Atos Origin en tegen misgelopen sociale onderhandelingen.

Atos Origin beperkte zich eerst tot karige commentaar, "om niet in te gaan op de polemiek die de bonden starten". Nadat de grieven van de bonden voluit in de pers waren verschenen en na druk overleg met het Franse hoofdkwartier, wilden de Belgische verantwoordelijken uiteindelijk toch duidelijk stelling innemen.

Over het ontslag van de werknemer herhaalt het bedrijf het verhaal van "een discrepantie tussen de ambities van een persoon en de perspectieven die we kunnen bieden". Wat het werkklimaat betreft, onderstreept Atos Origin dat het bedrijf flexibiliteit vraagt van werknemers in het belang van de klant. Voor die aangepaste werkvoorwaarden "wordt ons personeel vergoed conform de arbeidsovereenkomsten en praktijken in de ict-sector", aldus het statement.

Wat de problemen rond het sociale overleg betreft, stelt Atos Origin dat "een akkoord in de jongste ronde van deze onderhandelingen jammer genoeg in het gedrang is gebracht omdat onvoorziene en volstrekt nieuwe agendapunten opgedoken zijn. We zijn uiteraard bereid om onze besprekingen met de vakbonden te hervatten."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2284296). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.