Managed hosting door True

T-Systems ontwikkelt technologie voor BMW

 

Ict-dienstenleverancier T-Systems, dochter van Deutsche Telekom, gaat technologie ontwikkelen samen met het Formule 1-team van BMW.

T-Systems heeft voor het BMW-raceteam een bijzondere dataverbinding opgezet. Deze verbindt de locaties in München (Duitsland) en Hinwil (Zwitserland). Via dit netwerk zijn grote hoeveelheden data over de ontwikkeling, tests en races van de Formule 1-auto's snel en veilig uit te wisselen. Ook zijn er plannen voor een logistiek systeem voor auto-onderdelen op basis van rfid (radio frequency identification). Het systeem identificeert en lokaliseert voertuig- en reserveonderdelen die het Formule 1-team over de hele wereld meeneemt.

T-Systems en BMW werken al langer samen. Zo ontwikkelde T-systems BMW TeleServices, waarmee gegevens over het noodzakelijke onderhoud van auto's real-time worden doorgeseind aan de garage. Een ander voorbeeld is BMW Connected Drive, waarmee BMW verkeersinformatie doorgeeft aan BMW-rijders van de verkeersdienst TMCpro van T-Systems.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2283915). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.