Managed hosting door True

IBM dient tien patentaanvragen per dag in

 

IBM diende in 2006 de meeste aanvragen voor patenten in. Toch voert Microsoft de lijst van de IEEE aan. Het bedrijf doet het vooral goed op het vlak van innovatie.

IBM diende in 2006 iedere dag gemiddeld tien patentaanvragen in. Dat blijkt uit de patentranglijst gebaseerd op gegevens van het Instituut voor Electrical and Electronics Engineers (IEEE). De lijst is samengesteld door Spectrum, het online magazine van het IEEE. IBM diende in 2006 3651 aanvragen voor een patent in.

Toch voert IBM niet de lijst aan. Dat doet Microsoft. Bij het samenstellen van de lijst kijkt Spectrum niet naar het aantal patenten dat ingediend is, maar naar een combinatie van het aantal patenten en de waarde van de aangevraagde patenten. Microsoft diende in 2006 1469 patenten in.

IBM scoort dus het best op het aantal aangevraagde patenten, maar Microsoft doet het beter op het gebied van innovatie. "Microsoft doet het goed met de hoogste score op het gebied van wetenschappelijke kracht, wat meet welk deel van de ingediende patenten gelinkt is aan de ‘harde' wetenschap", schrijft het Patent Board.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2271497). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.