Managed hosting door True

Bill Gates neemt afscheid

 

Bill Gates verzorgt zondag voor het laatst een presentatie op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, de belangrijkste gadgetbeurs in Amerika. De Microsoft-topman trekt zich deze zomer grotendeels terug uit Microsoft om zich samen met zijn vrouw toe te kunnen leggen op liefdadigheid.

Wat Gates precies gaat zeggen tijdens zijn keynote in The Venetian, niet ver de Sands Expohal, is nog onduidelijk, maar volgens de BBC kunnen in elk geval vragen aan hem worden gesteld over zijn leven en loopbaan.

Gates (52) was 25 jaar lang bestuursvoorzitter van Microsoft, dat hij in 1975 oprichtte en hem tot de rijkste man ter wereld maakte. In 2000 droeg hij zijn functie over aan Steve Ballmer. Gates bleef actief als chief software architect, maar Ray Ozzie (Lotus Notes) zal die taak van hem overnemen. Gates gaat zich toeleggen op de Melinda Gates Foundation en enkele investeringen.

Volgens de Seattle Times zal Gates het zondag wellicht gaan hebben over de Surface computertafel die in hotels en restaurants kan worden gebruikt, de volgende generatie tablet pc's van Dell en Toshiba, de nieuwe door Windows Mobile aangedreven smartphone van Toshiba die met de iPhone moet concurreren, het Media Center en de XBox technologie, die volgens recente geruchten aan derden wordt gelicenseerd.

Gates keert niet terug voor een keynote op CES. Jarenlang verzorgde Gates ook presentaties op Comdex, de grootste ICT beurs in de VS, die enkele jaren geleden werd opgegeven. Vanaf 1995 was Gates steevast de belangrijkste spreker op CES. Gates zal overigens nog wel presentaties blijven verzorgen, maar vermoedelijk niet meer voor Microsoft.

CRN.channelweb.nl collega blad Emerce doet vanaf maandag 7 januari rechtstreeks verslag van de CES.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2270554). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.