Managed hosting door True

AOL trekt stekker uit Netscape

 

De Amerikaanse internetgigant America Online (AOL) stopt met de ontwikkeling van zijn webbrowser Netscape Navigator. Daarmee komt een einde aan ruim een decennium internetgeschiedenis.

Netscape was de eerste browser die het brede publiek wist te bereiken. Destijds schommelde het marktaandeel van de Navigator rond de 90 procent. Concurrent Microsoft maakte een einde aan dat sprookje. Het bedrijf van Bill Gates begon Internet Explorer standaard mee te leveren met het besturingssysteem Windows, en wist Netscape zo van de troon te stoten.

In 1998 kocht AOL het Californische bedrijf van Marc Andreessen en Jim Clark voor 4,2 miljard dollar. AOL bleef Netscape wel verder ontwikkelen, maar het duurde niet lang of de browser werd ook nog eens overvleugeld door Firefox, een browser die nota bene gebaseerd was op de vrijgegeven broncode van Netscape.

Op 1 februari is het dus definitief afgelopen. AOL zelf raadt gebruikers aan om over te stappen op Firefox. De internetprovider werkt momenteel wel aan nieuwe online-toepassingen, waaronder de gratis AOL Desktop, en een interactieve radio.

De Europese afdeling van America Online heeft onlangs een Belgische site gelanceerd met interactieve diensten zoals gratis e-mail, instant messaging en lokaal en internationaal nieuws in beide landstalen. Het is in totaal de achtste lokale portaalsite die dit jaar werd gelanceerd in Europa.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2269311). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.