Managed hosting door True

KPN verkoopt Getronics Spanje en Portugal

 

KPN kondigt aan dat Getronics de definitieve overeenkomsten heeft afgerond met betrekking tot de verkoop van de Getronics activiteiten in Spanje en Portugal aan Tecnocom, een beursgenoteerde Spaanse ICT onderneming.

Hiermee is de op 15 juni 2007 aangekondigde transactie afgerond. De transactie stelt Getronics en Tecnocom in staat samen te werken op het Iberisch schiereiland. Tecnocom neemt de activiteiten van Getronics in Spanje en Portugal over tegen een ondernemingswaarde van EUR 87,5 miljoen, waarbij rekening is gehouden met een earn-outcomponent. De overnamesom is voor 60% betaald in contanten bij afronding van de definitieve overeenkomsten. De betaling van de resterende 40% vindt na ongeveer 9 maanden plaats, hetzij in contanten hetzij in aandelen Tecnocom. Indien de uitgestelde betaling gebeurt in aandelen, verkrijgt Getronics mogelijk meer dan 10% van het aandelenkapitaal van Tecnocom en een positie in de Board van Tecnocom.

Met de nieuwe combinatie ontstaat een sterke speler op de Iberische markt. Dit zorgt voor een forse versterking van de capaciteit van de Iberische activiteiten van Getronics op het gebied van applicatiediensten en workspace management. De nieuwe combinatie wordt de op twee na grootste ICT-dienstverlener op de Iberische markt, met een leidende positie in de Iberische financiële dienstensector. Dit is de eerste afronding van een belangrijke verkoop van niet-kern activiteiten van Getronics sinds de overname van Getronics door KPN.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2266591). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.