Managed hosting door True

Waterland zet Duits avontuur niet door

 

De Bussumse participatiemaatschappij Waterland heeft zijn meerderheidsbelang in het Duitse beursgenoteerde Arxes verkocht. De nieuwe eigenaar is TDM Holdings, een Nederlandse ict-investeerder. Die voegt zijn andere Duitse deelnemingen toe aan Arxes, waardoor er een grote ict-dienstverlener ontstaat.

Het Waterland Private Equity Fund II nam eind 2005 een meerderheidsbelang van 76 procent in Arxes Network Communication Consulting, een op de beurs van Frankfurt genoteerde it-dienstverlener (circa 10 procent van de aandelen is in handen van de privé-investeerders Willem en Gisela Schrama, de rest van de aandelen is publiek). De durfkapitalist zag kansen liggen op de versnipperde Duits ict-markt en wilde de Keulse Arxes-groep (700 man, omzet 60 miljoen euro) uitbouwen tot een marktleider met zo'n tweehonderd miljoen euro aan omzet. Dit streven lukte niet. Arxes kreeg geen grote voet aan de grond bij het Duitse midden- en kleinbedrijf. Waterland overwoog om de tweede Duitse overname ter versterking op te laten gaan in Arxes. Het betrof het kleinere Stinnes-data-Service (160 medewerkers, omzet: 29,7 miljoen euro), een SAP-specialist én voormalig dochter van Deutsche Bahn. Dit plan ging niet door en de participatiemaatschappij koos er uiteindelijk voor om het verlieslatende Arxes te verkopen aan een in ict gespecialiseerde investeerder. Dit TDM Holdings voegt nu zijn eerdere aankopen in Duitsland (Comparex, Becom en Inforsacom) toe aan de beursgenoteerde Arxes-groep. Daardoor ontstaat er een nieuwe organisatie van 1300 medewerkers en een omzet van 550 miljoen euro, de nummer drie op de lijst van onafhankelijke Duitse dienstverleners. Naar schatting betaalde Waterland voor het driekwart belang in Arxes in 2005 17 miljoen euro en zal TDM nu voor hetzelfde belang zo'n 14 miljoen neerleggen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2257539). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.