Managed hosting door True

E-werk: KPN laat MKB inloggen op afstand

 

Medewerkers in het midden- en kleinbedrijf kunnen sinds maart dit jaar met Mijn PC Online van KPN voor een tientje per maand inloggen op hun eigen pc op kantoor. Deze dienstverlening is genomineerd voor de EwerkAspectprijs van het Ewerkforum.

Met Mijn PC Online van KPN kunnen werknemers vanaf elke pc of pda met internetverbinding inloggen op hun kantoor-pc. Deze dienst kost 9,95 euro per maand. Om de dienst te kunnen gebruiken is een eenvoudig te installeren programma nodig, de pc moet aan blijven staan en verbonden zijn met internet.

Na het remote inloggen ziet de gebruiker exact hetzelfde als wat hij zou zien wanneer hij achter zijn kantoor-pc zit. Hij kan gegevens uitwisselen tussen kantoor- en thuis-pc's, thuis een print maken van bestanden op de kantoormachine, of voor collega's een afdruk maken op de kantoorprinter van bestanden op zijn pc thuis.

Ict-dienstverlener Citrix beheert voor KPN de verbinding tussen de pc's. De server van Citrix zorgt ervoor dat de verbinding wordt op gebouwd van de waar vanaf wordt ingelogd naar de server van Citrix en van de kantoor-pc naar de server van Citrix. Hierdoor is voor het bedrijfsnetwerk alleen sprake van uitgaand verkeer. Er is geen VPN-verbinding nodig en geen aparte instelling van de fire wall.

In eerste instantie werd Mijn PC Online door KPN alleen aangeboden aan ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Op verzoek van klanten is de dienst nu ook toegankelijk voor particulieren.

Genomineerd


Genomineerd voor de Ewerkprijs zijn:
E-accent (virtueel werkend automatiseringsbedrijf)
Heling & Partners (reïntegratiebureau)
Nederlandse Handboog Bond (virtueel werkende sportbond)
Genomineerd voor de voor de E-werkAspectprijs zijn:
Eminus (e-learning-applicatie)
• KPN (PC Online voor het midden- en kleinbedrijf)
• Omnimove (mobiele formulierenapplicatie op smartphone en pda)

E-werken

Het EwerkForum reikt sinds 1999 jaarlijks twee prijzen uit die erop zijn gericht het plaats- en tijdonafhankelijk werken met behulp van ict (het zogeheten e-werken) in Nederland te bevorderen. Hieronder vallen begrippen als telethuiswerken, televergaderen, video conferencing, mobiel werken en real time collaboration. Het EwerkForum wil hiermee een bijdrage leveren aan het vinden van een oplossing voor maatschappelijke problemen zoals de files.

E-Prijzen

De E-werkprijs is bedoeld voor een Nederlandse onderneming die e-werken voorbeeldig in de bedrijfsvoering heeft opgenomen. De E-werkAspectprijs gaat naar onderzoeken, artikelen, producten of diensten die een waardevolle bijdrage aan de invoering van e-werken leveren. Beide prijzen worden op 14 december uitgereikt tijdens het congres ‘E-work & E-life' in Den Haag.

Jury

De jury van de E-werkprijzen bestaat uit: Arnold Heertje (juryvoorzitter, hoogleraar UvA en lid Raad van Advies EwerkForum), Dorien de Wit (Directeur Organisatieadviesbureau De Beuk, prijswinnaar Telewerkprijs 1999), Kitty de Bruin (voormalig voorzitter en directeur TelewerkForum), Friso van der Meulen (onderzoeker TNO Kwaliteit van Leven), Laurens Linssen (secretaris Informatiebeleid VNO-NCW), Johannes van Bentum (adjunct-hoofdredacteur Computable) en Philip Todd (directeur EwerkForum).
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2248095). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.