Managed hosting door True

Dell start PartnerDirect-programma

 

Op 5 december om 18.00 uur heeft Dell zijn officiële partnerprogramma PartnerDirect gelanceerd. Begin februari 2008 is het resellerprogramma in Nederland van kracht.

CRN Nederland was aanwezig bij de online launch van PartnerDirect , waar Josh Claman, EMEA partner manager, en Greg Davis, vice president en general manager van de Americas Channel Group, alle details van PartnerDirect bekend maakten. In Nederland wordt PartnerDirect, dat zich richt op resellers, begin februari 2008 geintroduceerd. Dell laat nog in het midden of het in Nederland met distributeurs gaat samenwerken.

Dell biedt zijn resellers een certified of een registered partnership. Ze worden beschermd tegen direct sales, aldus Claman. "We gaan de komende tijd duizenden partners certificeren." Dell heeft een online PartnerDirect portal  waar alle informatie voor partners staat. Resellers kunnen daar onder andere hun deals registreren, productinformatie opvragen en logistieke afhandelingen doen. De portal is samen met Salesforce.com opgezet en beschermd alle data van partners. Een uitgebreide Engelstalige analyse van Dell's partnerportal www.dell.com/partner vindt u op de site van CRN Noord-Amerika.

Claman zegt dat partners goed kunnen profiteren van Dell's online expertise en build-to-order kennis (bto). "We zijn sterk door onze supply chain en online processen. We zullen partners beschermen en steunen met services en support. We werken op basis van value in plaats van volume, zo kunnen partners meer marges halen." Claman zei verder dat partners 100 procent sales, order en post sales support krijgen. Ook is er een financieringsprogramma met betalingstermijnen van 30 tot 45 dagen. 

Het dealregistratieprogramma is voor registered en certified partners die voor tenminste 75.000 dollar een deal weten binnen te halen. De drempel voor resellers wordt lager als het programma verder is uitgerold. Dell zegt nu al wereldwijd met 15.000 resellers samen te werken. In 2010 moeten dat er 30.000 zijn. Als teken van goede wil heeft Dell 1000 klanten van direct sales weggehaald en aan zijn resellers gegeven. 

Certified channel partners kunnen zich specialiseren in zes 'focus areas', zoals storage en virtualisatie. Als eerste kunnen ze zich specialiseren in managed services. Claman wil zo snel mogelijk in Europa managed service providers (msp's) aanstellen. Resellers kunnen zich certifceren voor de Dell Managed Services Business Builder (kosten: 9000 dollar) of Dell Managed Services audit (kosten: 4000 dollar).

Partners krijgen steun van Dell's channelteam. In Noord-Amerika heeft dit team al 350 medewerkers. Dell zegt nu al voor 9 miljard dollar aan omzet per jaar via de channel te halen. 4 miljard dollar komt uit de regio Americas, dat in omzet het laatste jaar groeide met 16 procent.

Naast Claman en Davis is Dan Phillips aangetrokken als global director of channel services. Hij is afkomstig van het overgenomen Silverback Technologies.

Meer info:

www.dell.com/partner

CRN Noord-Amerika

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2247292). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Na jaren lang getracht te hebben de reseller de nek om te draaien, hem publiekelijk in tv-reclame als nutteloze kostenpost er tussenuit wilde snijden,
moeten wij nu plotseling met Dell gaan samenwerken. We mogen ons zelfs certificeren... (voor 13.000,-- dollar). Is dit een laatste stuiptrekking van een stervend concern of een ultieme poging de nog overlevende resellers op te ruimen?

Han Plaatsman
Shape Computers Breda (al 21 jaar reseller)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.