Managed hosting door True

ViewSonic reorganiseert, Europese topman weg

 

ViewSonic, fabrikant van beeldtechnologie, stroomlijnt zijn organisatie en leiding na bekendmaking van slechte kwartaalcijfers.

De regio's America's, EMEA en Azië worden samengevoegd. Jan Jensen, president en managing director Europe, stapt op. Eerder berichtte CRN al dat president Matthew Milne is vertrokken. Alan Chang, managing director Azië, gaat nu ook Europa en Amerika aansturen.

Jan-Willem van der Zalm, country manager ViewSonic Nederland is toch positief over de ontwikkelingen, maar kan er verder weing over vertellen. "Ik kan er niet teveel over zeggen, maar stroomlijnen is een goede zaak." Een formeel bericht van zijn kantoor stelt: "De concurrentiekracht van het merk ViewSonic komt wereldwijd beter tot zijn recht door samenvoeging van het ondersteunend management van ViewSonics drie regio's Azië, Europa en Amerika."

Chang heeft meer dan twintig jaar leidinggevende ervaring met technologie-marketing, waarvan de laatste zes jaar bij ViewSonic.

Beter concurreren
"Tegenwoordig zijn een mondiale visie en marktbenadering vereist om succesvol te concurreren. We richten ons nu op de integratie van onze regio´s Amerika, Europa en Azië tot één samenhangend geheel, gebruikmakend van de beste ervaringen op het gebied van verkoop, marketing en ondersteuning", zegt James Chu, voorzitter en ceo van ViewSonic. "Wij zijn er van overtuigd dat deze integratie van drie naar één manager voor drie regio´s, de kosten verlaagt en onze concurrentiepositie verbetert, terwijl we onze lokale markten en klanten beter kunnen bedienen."

TV en IP
Tegelijkertijd heeft ViewSonic de divisie VTV opgericht, waarin de LCD TV´s en de digital signage-oplossingen (op basis van schermen met een eigen IP-nummer) zijn ondergebracht. Steve Woo is aangesteld als vice president en algemeen directeur van de VTV-groep. Woo is ervaringsdeskundige uit de technologie-branche.

Ondersteuning
Rebecca Tsen, managing director van ViewSonic China, gaat nu ook leiding geven aan het ViewSonic Global Support Center in Wuhan, China. Deze consolidatie van ViewSonic´s ondersteuning stelt ViewSonic in staat om een nog efficiëntere kostenstructuur te realiseren en tegelijkertijd beter en sneller te reageren op vragen van klanten en partners.

Witold Kepinski en Marjolein van Loenen

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2242050). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.