Managed hosting door True

HP Software zoekt expliciet naar overnames

 

HP

HP heeft opnieuw onderstreept dat het op zoek blijft naar potentiële overnamedoelwitten om het eigen softwareportfolio uit te breiden. Dat deed het bedrijf op HP Software Universe in Barcelona bij monde van Tom Hogan, vice-president van HP Software.

Een groot deel van de r&d-resources van HP (naar verluidt zelfs 70 procent) is vandaag bestemd voor software-innovatie. Dat benadrukt het 'go-to-market'-tempo. "En als we constateren dat dat niet volstaat, zoeken we naar overnames. Niet eender welk bedrijf, maar de leider van het segment dat we beogen. HP zal een strategische speler zijn voor de marktconsolidatie."

Niet zo lang geleden verklaarde Tom Hogan ook al dat "in bepaalde segmenten" de doelwitten goed zouden kunnen zijn voor 300 tot 500 miljoen dollar, ofwel soms "5 tot 10 miljard". Een essentiële hoop geld als je de marktleider wilt kopen.

Op welke segmenten mikt HP dan? "Onze klanten zeggen ons dat ze in onze BTO -catalogus (business technology optimization: it-beheeroplossingen) 98 procent vinden van ze zoeken. Wij hebben daar dus geen grote lacunes op te vullen. Maar inzake BIO (business information optimization) en voor de transformatie van de CME-markt (de communicatie-, content- en mediamarkt: een aanbod dat vooral op OpenCall geënt is) zijn er leemtes. We zien opportuniteiten waarmee we ons intellectueel eigendom nog kunnen uitbreiden en toegevoegde waarde kunnen binnenhalen. Op die domeinen tasten we de mogelijkheden af, zowel intern als extern."

De BIO-as bevat trouwens verschillende onderdelen, waaronder Business Intelligence, content management, compliance management en databeheer (opslag, herstel, risicobeheer), ... Het CME-aanbod betreft vooral content management en klassieke en 'geconvergeerde' communicatieoplossingen. Ruimte voor overnames dus.

Snel groeien
De HP Software-afdeling draaide in 2007 een omzet van 2,33 miljard dollar, "een groei van 79 procent tegenover het vorige boekjaar". Als je het effect van overnames uitgomt (Mercury, Opsware, ...) is de vooruitgang natuurlijk veel beperkter, "maar zonder de overnames is ons portfolio toch met zo'n 30 procent gegroeid", aldus Hogan.

De operationele winst ging met 309 procent vooruit. "Dat is meest aanzienlijke marge van alle HP-afdelingen. Bij HP Software werken 7000 mensen in 170 landen. Het bedrijf wil in 2008 zo'n 500 mensen rekruteren in de EMEA-regio "om de groei te ondersteunen".

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2235685). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.