Managed hosting door True

HP Software: 'Integratie helpt onze partners'

 

Volgens Thomas Senger, verantwoordelijk voor channel & alliances HP software EMEA, zijn HP's partners gebaat bij de integratie die het gevolg is van de lancering van automated operations.

Senger reageerde optimistisch op de aankondiging van de integratiearchitectuur waarin HP technologie van Peregrine, Mercury, SPI Dynamics en Opsware samenbrengt.

"Integratie vergemakkelijkt het werk van onze partners: grote ondernemingen, die hun it-afdelingen vragen om legacystemen te vervangen en de complexiteit terug te brengen, kiezen liever voor één oplossing van één leverancier, dan voor een hele reeks producten. Daarbij komt dat op lokaal niveau vaak nog wel concurrentie bestaat op het gebied van gespecialiseerde producten, maar niet op het gebied van totaaloplossingen."

"Ook grote adviesbedrijven zoals Accenture en Cap Gemini zullen deze stap zeker waarderen. Automated operations helpt klanten die hun strategie heroverwegen in een heel vroeg stadium, exact op het moment dat ze aankloppen bij adviesbedrijven, met de vraag hoe hun nieuwe strategie het best kunnen implementeren. Vergeet niet dat in onze industrie geldt dat elke dollar die wordt uitgegeven aan softwarelicenties drie dollars aan diensten oplevert."

"In onze industrie is het niet zaak om zoveel mogelijk partners te hebben, maar wel om de juiste partners te hebben. Er zijn maar enkele adviespartners die op een wereldwijde schaal opereren. Mijn ideaal is dat HP's productportfolio de beste producten uit de markt integreert, zodat onze adviespartners er best practices op kunnen baseren. Wipro, de snelst groeiende systeemintegrator uit India en een belangrijke partner voor ons in de VS, heeft dat bijvoorbeeld gedaan. Dat kan niet anders dan tot succes leiden. Hun investering helpt ons om te groeien en omgekeerd."

Op de HP Software Universe-conferentie kondigde Ben Horowitz, verantwoordelijk voor de beheersoftwaretak binnen HP, maandag de lancering aan van automated operations 1.0. Binnen deze integratiearchitectuur integreert HP technologie van Peregrine, Mercury, SPI Dynamics en Opsware.

Onder BTO valt de software op het gebied van strategie, applicaties en operations. HP deed op dat terrein de afgelopen twee jaar vier belangrijke overnames. In september 2005 kocht HP Peregrine, een fabrikant van asset-management technologie. In juli 2006 werd Mercury overgenomen, een softwareontwikkelaar van producten voor het beheer van applicaties in een computernetwerk. In juni van dit jaar kocht HP SPI Dynamics, een bedrijf dat is gespecialiseerd in de beveiliging van webapplicaties. De meest recente overname, van datacentrumautomatiseerder Opsware werd in september afgerond en kostte HP 1,6 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2235273). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.