Managed hosting door True

Mooie winstgroei bij Dimension Data

 

De Zuid-Afrikaanse netwerkintegrator Dimension Data heeft een sterk jaar achter de rug. De omzet steeg met een vierde en de nettowinst verdriedubbelde.

Dimension Data zag dit jaar vooral op vlak van services een sterke vooruitgang (25,8 procent), maar ook de inkomsten van de productdivisie groeiden met 16 procent. In totaal klokte het bedrijf zo af op een omzet van 3,8 miljard dollar, 23 procent hoger dan vorig jaar.

De brutowinst bedroeg 813 miljoen dollar, 23,4 procent hoger dan vorig jaar. De operationele winst lag 55 procent hoger op 131 miljoen dollar. De nettowinst bleek maar liefst 185 procent te zijn gegroeid tot 86,1 miljoen euro.

Europa blijft qua omzet de grootste regio voor het bedrijf met een omzet van net geen miljard dollar, maar heeft nog steeds de smalste winstmarge van alle regio's. De operationele winst bedroeg 8,5 miljoen dollar. Dat was in elk geval beter dan de zowat breakeven van vorig jaar. In Tsjechië kocht het bedrijf een lokale netwerkintegrator, maar in Zweden deed het bedrijf zijn activiteiten van de hand.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2220330). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.