Managed hosting door True

Dexcom neemt belang in Coolblue

 

Dexcom Holdings, eigenaar van onder andere Dixons, Dynabyte en T for Telecom, heeft een principe-accoord bereikt met Coolblue over de aankoop van een controlerend belang in het aandelenkapitaal het bedrijf.

Coolblue is onder andere bekend van webwinkels als www.PDAshop.nl en www.smartphoneshop.nl. Door hun krachten te bundelen willen beide bedrijven hun positie in personal electronics verder verstevigen. Financiële details van de transactie worden niet bekend gemaakt.

Dexcom heeft 355 winkels in Nederland en België die jaarlijks circa 50 miljoen klanten en potentiële klanten ontvangen. De Coolblue webshops en Dexcom's bestaande online shops genereren samen nog eens 35 miljoen bezoekers.
De overname van het meerderheidsbelang past binnen de strategie van Dexcom om haar positie als speler op het gebied van personal electronics, multimedia, telecom en gaming verder uit te breiden. Dexcom volgt een duale strategie van 'clicks and bricks', ofwel internetshops en fysieke winkels. In beide distributiekanalen speelt advies en aanbeveling een prominente rol. De totale omzet van Dexcom en Coolblue over 2007 zal ruim 500 miljoen euro bedragen.

"Met onze gezamenlijke expertise in retail, internet en services profiteren we van een krachtige positie in de markt. We spelen hiermee in op de groeiende behoefte van consumenten om zowel offline als online met ons zaken te doen", zegt Richard Emanuel, voorzitter van de raad van comissarissen van Dexcom Holdings. "In Coolblue hebben we een innovatieve businesspartner gevonden waarmee we nog meer consumenten kunnen bereiken en de online dienstverlening van onze eigen winkelketens verder kunnen ontwikkelen", aldus Emanuel.

Coolblue, dat in 1999 werd opgericht, beschikt over zeventien gespecialiseerde webwinkels in Nederland en België en twee servicepunten in Rotterdam en Antwerpen. De webwinkels en servicepunten zullen zelfstandig onder de huidige merknamen blijven bestaan. Ook de logistieke afhandeling, service en helpdesk van het Rotterdamse bedrijf blijven in eigen beheer. Kenmerkend voor Coolblue is dat alle producten op voorraad zijn, waardoor snel kan worden geleverd. Alle artikelen die voor 21.00 uur zijn besteld, worden de volgende dag geleverd.

"Deze samenwerking biedt ons de mogeljkheid de groeistrategie van Coolblue te versnellen", zegt Pieter Zwart, oprichter en directeur van Coolblue. "De kennis, langjarige ervaring en het retailnetwerk van Dexcom stellen ons in staat om onze service en online propositie in het telecomsegment verder te optimaliseren en sneller in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt", aldus een enthousiaste Zwart.

Het controlerend belang van Dexcom in Coolblue zal naar verwachting voor het einde van het jaar worden geëffectueerd, onder voorbehoud van goedkeuring door de Nederlandse Medingingsautoriteit (NMa).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2201593). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.