Managed hosting door True

Tiende CrossTalk: 'het zit wel snor met HP'

 

Op 1 november eindigde HP's fiscale jaar. Hans Daniels, directeur HP Nederland, mag geen getallen noemen maar zegt dat het "wel snor zit" met HP's kassa.

Hij bedankt het indirecte kanaal voor HP's succes. CRN was erbij, met 900 partners in Aalsmeer, tijdens de tiende editie van HP CrossTalk. 

Daniels mag nog geen uitspraak doen over de exacte financiële resultaten van fiscaal jaar 2007, maar verklapt: "Als de analisten gelijk hebben dat de verwachte omzet ongeveer 105 miljard euro bedraagt dan zit het met die twee procent die Nederland gemiddeld daaraan bijdraagt wel snor."

Tevreden
HP is tevreden over de manier waarop het bedrijf nu is georganiseerd en Daniels wil het grootste deel van de oplossingen via partners naar de markt blijven brengen. Hij adviseert partners zich het komende jaar op mobiliteit, digitaal printen en de nieuwe generatie datacenters te richten.

Pieter Van Woerden, directeur SPO Nederland, vindt het "prachtig" dat zelfs onafhankelijke analisten het succes van HP wijten aan de partnerbusiness en het vertrouwen dat in het kanaal heerst. Dit heeft volgens hem veel te maken met de opiniepeiling waar HP zijn partners regelmatig aan onderwerpt. Volgens Van Woerden is al veel verbeterd in de partneraanpak, maar de communicatie over incentives en bonussen is voor de meesten nog te verwarrend. "Daar gaan we wat aan doen", belooft hij.

CRN sprak met een veelbelovende nieuwkomer en één van HP's partners in het oosten van het land, ICT Spirit, over de samenwerking met HP. Geert Braakhekke, technisch specialist bij ICT Spirit: "We waarderen dat een groot bedrijf als HP uit kleinere teams bestaat waardoor we op persoonlijke aandacht kunnen rekenen." Een andere partner die niet genoemd wilde worden was aanwezig uit noodzaak: preferred partners zijn verplicht tot het bijwonen van tenminste één CrossTalk per jaar. Op de vraag of zijn bedrijf kans maakt op een HP Partner Award antwoordt hij lachend: "Daar zijn wij te klein voor. Die awards gaan alleen naar grote partners."

Awards
Voor het eerst reikt HP partnerawards uit tijdens de CrossTalk. Winnaars dit jaar komen uit vier verschillende categorieën. In de categorie HP Enterprise Specialist Partner FY07 won PQR het van I3 Solutions en Plusine. Voor de HP Preferred Partner FY07-award moesten Leferink en Lesage Automatisering plaatsmaken voor Lesscher IT. De derde award ging naar Bechtle Direct, ten koste van Aces Direct en Misco Nederland. Meest ontroerd en verrast met hun award was HP Rising Star FY07, Azerty Hardware. Die mocht de prijs in ontvangst nemen en versloeg daarmee Dari IT Services Sansa Computers & Supplies.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2200312). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.