Managed hosting door True

"Succes van Vista begint pas"

 

Microsoft ziet dat een jaar na de lancering steeds meer bedrijven de overstap aandurven naar zijn nieuwe besturingssysteem Windows Vista. De softwaregigant verwacht dat Vista in de komende feestdagen goed zal verkopen.

Kevin Johnson, president van Microsofts Platform and Services Group, heeft het gevoel dat de verkoop van Vista nu pas echt goed op gang begint te komen, niet alleen qua vraag van consumenten naar het nieuwe besturingssysteem maar ook qua implementatie ervan in bedrijven. 

Het succes van Vista stond niet bij voorbaat vast. In het begin klaagden veel consumenten dat er te weinig compatibiliteit was tussen Vista en oudere randapparatuur en software. Microsoft ging door de knieën en besloot om de verkoop van zijn vorige besturingssysteem Windows XP met vijf maanden te verlengen. Uit de kwartaalcijfers van Microsoft blijkt dat de klagers behoren tot een minderheid omdat zowel de OEM-versie van Vista als de retailversie boven verwachting verkopen.

Charles di Bona, analist bij Bernstein Research, denkt dat Vista pas aan het begin staat van zijn succes. Net als dat er van de consumentenversie van Vista meer werd verkocht dan analisten hadden verwacht, zal ook de zakelijke versie boven verwachting verkopen. Microsoft verwacht dat de grote migratie naar Vista door zakelijke klanten zal plaatsvinden nadat het Service Pack 1 voor Vista heeft uitgebracht.

Di Bona verwacht dat de omzet van Vista volgend jaar juni - het einde van het fiscale jaar - met vijftien procent zal zijn toegenomen. Microsoft verwacht zelf een groei van twaalf of dertien procent. Elk percentage groei staat ongeveer gelijk met $150 miljoen aan omzet en ongeveer $110 miljoen aan winst.

Het Windows-besturingssysteem draait op 90 procent van alle computers wereldwijd. Microsoft maakt ongeveer 75 dollarcent winst op elke dollar omzet die het met de verkoop van Windows binnenhaalt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2197205). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.