Managed hosting door True

Misco Supply Chain Awards 2007 uitgereikt

 

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar heeft Misco Nederland, leverancier van computers, software, randapparatuur en supplies, de best presterende fabrikanten en distributeurs bekroond met de Misco Supply Chain Awards. De awards werden uitgereikt door Eddy Gans, directeur van Misco in Nederland.

Gebleken is dat de fabrikanten van A-merken over de hele linie beter scoren dan vorig jaar. Ook hebben enkele fabrikanten en distributeurs de zeer hoge score van 2006 dit jaar nog weten te overtreffen.

In de categorie ‘Fabrikanten' werden, in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, vijf Awards uitgereikt. De Award ‘Beste hardware' ging net als vorig jaar naar Lenovo, de Award ‘Beste in software' naar Symantec, de Award ‘Beste in netwerk- en datacomproducten' werd overhandigd aan Belkin die een grote sprong voorwaarts heeft gemaakt,  en de Award voor ‘Beste in overige producten' ging wederom naar Targus. In de categorie Randapparatuur ging de award naar Logitech.

In de categorie ‘Fabrikanten en Distributeurs' ging de Award voor ‘Beste marketing actie' ook dit jaar naar HP vanwege de HP Printer Zomeractie. en Gaston Ludding van PST mocht dit jaar wederom de Award voor ‘Beste contactpersoon' in ontvangst nemen.

De categorie ‘Distributeurs' kent twee Awards: de Award voor ‘Beste broadline distributeur', die dit jaar werd overhandigd aan Ingram Micro, terwijl de Award voor ‘Beste gespecialiseerde distributeur' naar BAS Distributie ging.

Misco kent deze bekroningen toe op basis van de prestaties van de belangrijkste fabrikanten en distributeurs in het toeleveringskanaal. Deze prestaties worden gemeten volgens een methode die vijf jaar geleden in samenwerking met Universiteit Nyenrode is ontwikkeld. De methode  richt zich op factoren die belangrijk zijn binnen een toeleveringsketen zoals snelheid, informatie, bereikbaarheid, kwaliteit, flexibiliteit en kosten.

"Dit is voor de vijfde maal dat we deze Awards toekennen. De afgelopen jaren heeft ons meetsysteem zijn waarde duidelijk bewezen. Voor kwaliteit is procesbewaking nodig en dat vergt een meetsysteem dat veranderingen inzichtelijk maakt. Veel van onze fabrikanten en distributeurs hebben op grond hiervan prima verbeteringen doorgevoerd. Maar ik denk dat het niveau nog steeds verder verhoogd kan worden. Dat blijkt ook wel uit het feit dat sommigen hun topscore van vorig jaar nog hebben weten te verhogen", zegt Eddy Gans, directeur van Misco in Nederland.

"Over de hele linie doen alle fabrikanten in alle productgroepen het beter, alleen de softwarefabrikanten doen het minder. Hier blijven kansen liggen en dat betekent dat we dit extra aandacht moeten geven. Opmerkelijk is de stijging van alle computerfabrikanten; er zijn zelfs drie scores van boven de 7! De hardwarefabrikanten hebben hun toeleveringsketen duidelijk beter op orde dan vorig jaar", signaleert Gans. "Opmerkelijk is dat de broadline distributeurs de snelheid van orderverwerking hebben weten te verbeteren. Vorig jaar scoorden zij rond de 8, terwijl hun score nu boven de 9 ligt, dankzij elektronische koppelingen tussen de systemen van de distributeurs en die van ons."

"Een belangrijke, maar desondanks onderschatte ontwikkeling is dat online media zeer belangrijk zijn geworden bij het aankoopproces. Denk aan YouTube, maar ook aan ‘user generated content', zoals reviews van producten. We zien dan ook dat onze orders via internet met bijna 100 procent zijn gestegen, terwijl het totale aantal orders met 26 procent is gegroeid ten opzichte van vorig jaar ", aldus Gans.

Tijdens de award avond kreeg Eddy Gans van de redactie van CRN Nederland een flesje Californische wijn als dank voor zijn prikkelende columns die hij schrijft op channelweb.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2195233). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.