Managed hosting door True

Helios-IT neemt Tectura Nederland over

 

Het Belgisch-Nederlandse Helios-IT, specialist in Microsoft bedrijfssoftware, neemt de activa van de Nederlandse vestiging van Tectura over. Zo krijgt Helios-IT ook toegang tot het wereldwijde netwerk van het Amerikaanse bedrijf.

Tectura is de grote, Amerikaanse versie van Helios-IT: beide firma's zijn gespecialiseerd in oplossingen die gebaseerd zijn op Microsoft-bedrijfssoftware. Ze werkten trouwens al samen bij een grote brouwerij in Azië rond de erp-oplossing 'Drink IT'.

Nu stappen de acht mensen van Tectura Nederland over naar Helios-IT. Dat omdat Tectura zich wil concentreren op de landen waar het een leidende positie heeft. In Nederland was dat niet het geval. Tectura Nederland heeft ongeveer 15 klanten en is vooral sterk in Life Sciences, een erp voor de farmaceutische, biotechnologische en cosmetica-industrie.

Echt zwaar inkrimpen is het niet voor Tectura, daar het bedrijf wereldwijd 1850 mensen in huis heeft en ruim 4000 klanten. Voorts is met de overname van de Nederlandse activa ook een alliantie van beide bedrijven gemoeid. Helios-IT wordt 'strategic alliance partner' voor de Benelux. Het zegt zo te kunnen profiteren van het wereldwijde netwerk van Tectura.

Helios-IT, het resultaat van een fusie in november vorig jaar tussen het Nederlandse Vigeo en het Belgische Helios-IT, heeft nu al meer dan 100 mensen in dienst. Het bedrijf heeft vestigingen in Keerbergen, Sint-Niklaas, Groningen, Ijsselstein en nu ook Doorwerth.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2194700). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.