Managed hosting door True

ACA IT-Solutions koopt eVision

 

Het Hasseltse ACA IT-Solutions uit Belgie koopt de software van eVision, Qina, die specifiek gebouwd is voor de meubelsector.

Het softwarebedrijf uit Sint-Gillis-Waas eVision was een uitvloeisel van de meubelgroep Verberckmoes. Het bedrijfje specialiseerde zich in een soort erp voor de meubelsector, Qina. "Qina is een totaaloplossing voor de meubelsector; van fabrikant, inkoopcombinatie, detaillist tot en met de vertegenwoordiger. (...) Het hele proces tussen fabrikant en handelaar wordt via Qina beheerd, met inbegrip van orders, bevestigingen, leveringsnota's en facturatie, maar ook een uitgebreide voorraad- en planningsmodule zijn voorzien", aldus het persbericht.

eVision kon echter helemaal niet scoren met zijn oplossing, omdat andere meubelbedrijven de duidelijke banden met Verberckmoes niet konden pruimen. "De introductie van het pakket werd in de kiem gesmoord omdat ons een probleem van neutraliteit werd verweten. Begrijpelijk, maar frustrerend", aldus Olivier Verberckmoes, oprichter en voormalig eigenaar van eVision. "Op een gegeven ogenblik was het voor ons duidelijk dat het moment gekomen was om op zoek te gaan naar een koper die de toekomst van het product en de organisatie kon vrijwaren."

Die koper werd gevonden in Hasselt: Java-specialist ACA IT-Solutions. Het bedrijf zegt Qina een erg sterk product te vinden en wil de software dus ook in andere sectoren aan de man brengen. Door de slechte resultaten had eVision nog slechts 4 mensen in dienst, weet De Tijd. Bij ACA IT-Solutions werken ruim 50 mensen. De firma draait een omzet van zo'n 5 miljoen euro. Als gevolg van de overname opent ACA IT-Solutions een tweede vestiging in Herentals.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2178604). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.