Managed hosting door True

Overname van Getronics door KPN is definitief

 

logo

KPN zet de overname van Getronics door. Dat heeft het bedrijf maandagochtend officieel bekend gemaakt. Aandeelhouders van Getronics hebben 89,5 procent van de aandelen aangemeld bij KPN. KPN wil Getronics zo snel mogelijk van de beurs halen en volledig integreren in het bedrijf.

De overname van Getronics door KPN is definitief. De aandeelhouders van Getronics hebben 89,5 procent van de aandelen aangemeld bij KPN. Eerder kondigde KPN aan het overnamebod van 6,25 euro per aandeel, totaal 766 miljoen euro, door te zetten als het 80 procent van de aandelen in handen heeft.

De circa 25.000 werknemers van Getronics zullen worden ondergebracht in de ICT Services-tak van KPN. "In principe zullen zij allemaal hun baan behouden", laat een woordvoerder weten. KPN wil nu echter nog niets zeggen over de toekomst.

Voor het overgebleven percentage van 10,5 procent van de aandelen volgt een na-aanmeldingstermijn. KPN wil Getronics zo snel mogelijk van de beurs halen en volledig integreren in de eigen onderneming, daarvoor is 95 procent van de aandelen nodig. KPN overweegt nog hoe het dat laatste deel van Getronics in handen kan krijgen. Kopen op de beurs of juridische stappen behoren tot de mogelijkheden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2171364). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.