Managed hosting door True

gPhone geen smartphone maar besturingssysteem

 

Ict-reus Google lijkt zich met weinig gebieden niet te willen bemoeien. Geruchten over een heuse smartphone van de zoekmachine doen al geruime tijd de ronde, maar het lijkt 'slechts' een besturingssysteem.

De plannen van zoekmachine Google op het mobiele vlak krijgen meer vorm. Nadat het bedrijf al enkele van zijn diensten aanbiedt voor smartphones, wil het komen met een eigen gPhone. Dit blijkt echter niet een complete telefoon te zijn, maar 'slechts' het besturingssysteem ervoor.

Onder meer de New York Times meldt dat Google de smartphone-software wil aanbieden aan telefoonfabrikanten om zo een pc-ecosysteem te creëren. De zoekmachine wil dan huidige spelers als Microsoft en Symbian ondergraven door zijn besturingssysteem goedkoop of zelfs gratis aan te bieden. De inkomsten zouden dan uit advertenties komen.

De verwachting is dat Google zijn telefoonplannen later dit jaar onthuld om de software zelf komend jaar op de markt te brengen. Het besturingssysteem is gebaseerd op het open source Linux, wat ook Palm gebruikt voor zijn volgende generatie-besturingssysteem. Palm levert echter ook de Windows Mobile-software van Microsoft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2166117). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.