Managed hosting door True

SAS en Teradata gaan strategisch partnerschap aan

 

SAS en Teradata, leverancier van enterprise data warehousing, kondigen een overeenkomst aan die betekent dat ze hun producten technisch integreren en gezamenlijke marketing-, verkoop- en services-activiteiten ondernemen.

"De samenwerking van deze twee voormalige concurrenten combineert hun sterkste punten op het gebied van business analytics en enterprise data warehousing", aldus Dan Vesset, vice president Business Analytics IDC. "In-database analytics speelt een sleutelrol in de ontwikkeling ter verbetering van de efficiëntie en effectiviteit van business analytics-oplossingen. Enerzijds zorgt dit voor minder dataverplaatsing, anderzijds verbetert het beduidend de performance, waardoor IT-oplossingen beter en sneller ondersteuning bieden bij de te nemen bedrijfsbeslissingen."

SAS In-Database initiatief
De basis van de samenwerking onderstreept de recente aankondiging van het SAS In-Database initiatief. Hiermee worden diverse componenten van de SAS-oplossingen en analytische processen geoptimaliseerd binnen de Teradata-database engine. Klanten kunnen hiermee SAS-functionaliteit en analytische functies beter uitnutten door deze direct en transparant door de core parallel processing engine, inherent aan Teradata's architecture, uit te laten voeren. Ook worden de branchespecifieke SAS-oplossingen voor financiële diensten en retail geoptimaliseerd met Teradata.

"Om voorsprong te behouden, is het zaak voor organisaties om gegeven de enorme groei van data te investeren in analytische oplossingen van klantinformatie, marketing, supply chain en risk tot finance, ict en operations", zegt Jim Goodnight, ceo van SAS. "Deze aankondiging met Teradata is de eerste samenwerking binnen het In-Database initiatief van SAS. Een partnership die nieuwe mogelijkheden biedt voor bestaande en toekomstige klanten die geïnteresseerd zijn in het inzetten van SAS-oplossingen en analysekracht, samen met Teradata's toonaangevende database-engine."

SAS en Teradata hebben ook een Centre of Excellence (COE) opgericht. Dit gezamenlijke team van solution architects en technical consultants zorgt ervoor dat klanten meer uit huidige en toekomstige SAS en Teradata it-infrastructuur halen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2165974). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.