Managed hosting door True

Nokia Siemens-werknemers over naar partner

 

Nokia Siemens Networks verkoopt een groot deel van zijn onderzoekscentrum in België, inclusief personneel, aan zakenpartner Devoteam Group.

De overeenkomst past binnen Nokia Siemens zogenaamde "synergiebesparingsplan" dat al in mei werd aangekondigd. De strategie is om kosten te besparen door bepaalde capaciteiten door te verkopen aan vertrouwde partners. Hiervan is Devoteam de eerste.

Binnen de overeenkomst gaan alle ontwikkelingsactiviteiten in Herentals behalve Open Transport Network (OTN) over naar de Devoteam Group. Ongeveer 160 medewerkers zullen volledig binnen de bezigheden van Devoteam Group worden geïntegreerd, aldus een officieel bericht op 19 september.

"Nokia en Siemens hebben de afgelopen jaren met succes samengewerkt met de Devoteam Group", zegt Mika Vehviläinen, chief operating officer bij Nokia Siemens Networks. "Deze overeenkomst is goed voor de Devoteam Group en voor medewerkers van Nokia Siemens Networks. Het geeft Nokia Siemens Networks extra flexibiliteit en brengt onze mensen over naar een sterke partner waar hun vaardigheden een natuurlijke aansluiting zullen vinden."

Nokia Siemens Networks is van plan zijn r&d-activiteiten te verfijnen om efficiënter te worden en uitbreiding naar nieuwe groeimarkten zoals China en India te kunnen ondersteunen. Het bedrijf is van plan de focus van r&d vaardigheidscentra te vernauwen.

Van r&d naar systeemintegratie
"We hebben aantoonbare referenties van ons succes in het omzetten van r&d personeel naar system integration consulenten. Dit past in onze strategie om een aanzienlijke Europese dienstengroep in de telecomsector te worden", zegt Godefroy de Bentzmann, co-CEO bij Devoteam Group. "De integratie van nieuwe medewerkers is een kernfactor in het succes, aangezien hun kennis en ervaring onze vaardigheden versterken, vooral in iptv, ims, nieuwe generatie netwerken en convergentie tussen vast en mobiel."

De deal omvat de Development Centers huidige R&D activiteiten in de Service Core en Applications Business Unit, Operations en Business Software Business Unit en in de Research, Technology & Platforms unit. De Development Center in Herentals ondersteunt r&d op gebied van onder andere volgende generatie voice en multimedia, perfect voice vast en mobiel, element operations en network management en ook network technology en platform development.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2138489). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.