Managed hosting door True

Nieuw consortium voor gemeenten in de maak

 

Imtech, Brein en GouwIT vormen een consortium dat mee wil doen aan midoffice-aanbestedingen in gemeenteland. De eerste krachtproef vormt de GovUnited-1/Andez-3-tender waarvoor zich ruim vijftig gemeenten hebben gemeld.

De drie bedrijven kennen elkaar van het vernieuwingsproject bij de gemeente Amstelveen. Daar gaat in oktober 'Mijn Amstelveen' van start, het persoonlijke internetportaal voor de burgers van deze Noord-Hollandse gemeente. Achter dit portaal zit een werkende midoffice-oplossing; de eerste in Nederland beweert Monique de Nijs, verkoopmanager van Imtech ICT Business Solutions. "Andere gemeenten hebben al wel delen in de lucht, maar nog niet in zo'n volledige opzet. In het Andez-3-project moeten meedingende partijen in een proef laten zien dat hun oplossing werkt. Die van ons doet het dus al."
Dat is ook een van de redenen dat de drie partijen nu pas instappen en niet meededen met de eerdere Andez-1 en Andez-2-aanbestedingen. "Toen was onze oplossing nog niet klaar. Bovendien werkten we nog niet zo intensief samen. Ook kost meedoen aan een aanbesteding veel tijd. Bij Andez-3 hebben zich veel meer gemeenten aangesloten dan bij de twee eerdere aanbestedingen. Dan kost het ons één keer veel werk met een veel grotere kans van slagen."
De drie partijen vullen elkaar aan als het gaat om het te verrichten werk. GouwIT is verantwoordelijk voor de inrichting van de basisregistraties, Brein zorgt voor het workflowmanagementsysteem InProces en Imtech brengt de orkestratietool in: BizTalk van Microsoft. "Wij zijn niet elkaars concurrenten", stelt De Nijs.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2132106). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.