Managed hosting door True

Lenovo dicht bij overname Packard Bell

 

Het Chinese Lenovo, de op twee na grootste computerproducent van de wereld, is dicht bij een overname van Packard Bell. Lenovo wil met de overname zijn grip op de Europese markt versterken.

De Chinese Computerproducent Lenovo is in vergaande onderhandelingen met Packerd-Bell over een overname. Lenovo heeft volgens Packard Bell-eigenaar John Hui 'het exclusieve recht om Packard Bell te kopen zodra alle mededingings- en contractverplichtingen zijn vervuld'. Daarover wordt met tussenkomst van een derde onafhankelijke partij onderhandeld.

Ook het Taiwanese Acer zou interesse hebben in een overname van Packard Bell. Acer en Lenovo strijden om de derde plaats van grootste computerfabrikanten ter wereld. In het eerste kwartaal wist Acer Lenovo naar de kroon te steken, maar de Taiwanese fabrikant heeft die plaats inmiddels terug moeten geven. Met de aankoop van Packard Bell zal Lenovo zijn grip op plaats drie verstevigen. Met de overname hoopt Lenovo ook meer grip te krijgen op de Europese markt: Packard Bell is een van de best verkopende merken op de Europese consumentenmarkt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2079898). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.