Managed hosting door True

Network Hardware Resale meldt aanhoudende omzetgroei

 

Network Hardware Resale (NHR), een van de grote spelers op het vlak van nieuwe en gebruikte netwerkapparatuur, maakte de resultaten over de eerste helft van 2007 bekend.

De omzet voor het eerste halfjaar, dat op 30 juni eindigde, bedroeg 84 miljoen dollar, een stijging van ongeveer 30 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Bovendien behaalde NHR voor het dertigste opeenvolgende kwartaal een positief EBITDA-resultaat, waardoor de doelstelling om de voorspelde wereldwijde omzet van 170 miljoen dollar over het hele jaar 2007 te behalen kracht werd bijgezet.

NHR levert volledig geteste, gebruikte netwerkrouters, switches, access servers en IP-telefonieapparatuur die is vervaardigd door vooraanstaande producenten als Cisco, Extreme en Juniper. NHR biedt als betrouwbare alternatieve leverancier van geheel gereviseerde netwerkapparatuur besparingen op de adviesprijzen van OEM's die kunnen oplopen tot 95 procent. Het bedrijf breidt internationaal, onder andere in Europa, steeds verder uit.

Voor verschillende Europese markten, waaronder de Britse, voorspelt het bedrijf een gezonde omzetgroei. Het is zeer waarschijnlijk dat deze in vergelijking met vorig jaar 60 procent zal bedragen. In de eerste helft van het jaar 2007, zijn de inkomsten in Nederland met meer dan 30 procent gegroeid vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Volgens Mike Sheldon, president en CEO van NHR, is de constante groei van het bedrijf mogelijk doordat er continu naar wordt gestreefd de voor deze sector "best practices" toe te passen. Hierdoor wordt de productintegriteit gegarandeerd en kan de klant rekenen op alerte klantenservice van het allerhoogste niveau. "NHR ligt op koers voor weer een jaar van recordomzetten. De basis daarvoor wordt gelegd doordat iedereen binnen het bedrijf zich 100 procent inzet voor het leveren van netwerkapparatuur van de beste kwaliteit. Daarnaast kan de klant rekenen op een uitstekende service en een standaardgarantieperiode van één jaar", aldus Sheldon. "Aangezien we marktleider zijn, kunnen we tegemoet komen aan de steeds hogere eisen van onze klanten en tegelijkertijd onze waardepropositie vergroten door nieuwe producten toe te voegen, de technische ondersteuning uit te breiden en aanvullende netwerkdiensten te leveren."

In juni kondigde het bedrijf de opening van het hoofdkantoor voor de regio Azië-Pacific in Singapore aan. Dit kantoor betekent een extra impuls voor de toch al bloeiende activiteiten in de hele regio en vormt bovendien een uitbreiding op de competenties die het bedrijf aanbiedt vanuit de kantoren in Europa en de Verenigde Staten. De omzet van NHR in de regio Azië-Pacific steeg in de eerste helft van 2007 met 46 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

NHR heeft wereldwijd meer dan 10.000 klanten, waaronder Global 1000-organisaties, MKB's, overheidsinstanties, onderwijsinstellingen, organisaties in de gezondheidszorg en service providers uit de telecomsector. Daarnaast biedt het bedrijf een uitgebreid assortiment oplossingen op het vlak van productienetwerken, dataherstel, testen en sparing, en het retourneren van apparatuur.

NHR is tevens mede-oprichter en lid van de United Network Equipment Dealer Association (UNEDA) een wereldwijde alliantie van meer dan 300 grote leveranciers van gebruikte netwerkapparatuur. Mike Sheldon van NHR is voorzitter van het bestuur van de UNEDA. De organisatie kondigde onlangs de resultaten aan van het eerste jaarlijkse onderzoek naar deze miljardenbranche. Die bevestigden het toenemend belang van de leveranciers van secundaire netwerkapparatuur in de transformatie van de netwerksector. Ze zorgen voor meer keuze aan apparatuur, een grotere beschikbaarheid van de producten en een lagere "total cost of ownership" (TCO).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2063487). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.