Managed hosting door True

Getronics heeft potentiële koper in Amerika

 

It-dienstverlener Getronics heeft aangekondigd dat een geïnteresseerde partij uit de Verenigde Staten wil onderhandelen. Het bedrijf heeft toegezegd alle aandelen van Getronics te willen kopen. Woordvoerders van Getronics willen de naam van de potentiële koper nog niet vrijgeven.

Onlangs kwam Getronics in het nieuws met de verkoop van zijn activiteiten in Spanje en Portugal aan het Spaanse softwarebedrijf Technocom voor 95 miljoen euro. Ook zou KPN geïnteresseerd zijn in een 'uitgekleed' Getronics met activiteiten uitsluitend in de Benelux. Dit betekent dat de overige Europese en Amerikaanse activiteiten eerst moeten worden verkocht.

Het bedrijf verkocht eerder al z'n vestigingen in Italië, HRS en KZA in Nederland en de activiteiten in Polen, Oostenrijk, Tsjechië en Slovakije. Ook in Frankrijk werd het filiaal verkocht in ruil voor een strategisch partnership met APX Synstar.

Getronics bestuur heeft besloten deze optie en de strategische implicaties ervan te onderzoeken. Financiële adviseurs zijn in dienst gekomen om dit proces te ondersteunen. Er wordt hierin rekening gehouden met aandeelhouders, klanten, werknemers, en partners.

Om Getronics en het bestuur te beschermen tegen een mogelijk conflict van interesse in dit proces zal een special comité worden opgericht, met chairman Rinus Minderhoud en vice-chairman, Berend Brix.

Het is nog niet zeker of het onderzoek tot verkoop zal leiden. In een persbericht zegt het bedrijf dat het voor nu gericht blijft op zijn klanten bedienen, werken met partners en personeel in het creëren van waarde voor aandeelhouders, ongeacht de uitkomst van het proces. Er zal geen verdere informatie worden vrijgegeven tot een overeenkomst is bereikt of tot het proces beëindigd wordt, of wettelijke voorschriften vereisen dat Getronics een persbericht beschikbaar maakt.

Meer informatie zal worden vrijgegeven tijdens de publicatie van Getronics halfjaarlijkse rapport.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2036735). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.