Managed hosting door True

Qurius rondt tien miljoen euro aan acquisities af

 

Qurius heeft drie acquisities afgerond: Wilhelm + Zeller, een Duitse aanbieder van Microsoft Business Solutions; Ibitec, een aanbieder van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen, systeemontwikkeling en trainingen in Zweden; en Cedilla Systems, een partner van Microsoft Business Solutions in het Verenigd Koninkrijk.

De aquisities van Ibitec, Cedilla en Wilhelm + Zeller, die gezamenlijk in 2006 een omzet realiseerden van 17,5 miljoen euro, worden betaald met de opbrengst uit de aandelenemissie van 22 juni 2007, die na aftrek van kosten 33 miljoen euro heeft opgebracht. De vaste koopsom voor deze drie bedrijven samen bedraagt 10 miljoen euro. Ook zijn er 'earn-out' afspraken met doelstellingen voor 2007 gemaakt voor een maximum van tesamen 3,3 miljoen euro. Een eventuele 'earn-out' zal Qurius naar keuze betalen met cash of met aandelen.

Volgens Qurius directeur Tom Stolk, verantwoordelijk voor de internationale operatie, is Qurius actief in dezelfde marksegmenten als W+Z en beide bedrijven hebben al samengewerkt in verschillende internationale projecten. "De combinatie van Qurius' Duitse Dynamics AX activiteiten met W+Z's sterke Dynamics NAV activiteiten zullen zorgdragen voor een soepel integratieproces. Door deze transactie kunnen wij de noodzakelijke stappen zetten om ook markleider te worden in de Duitse markt."

Over Ibitec zegt hij dat het bedrijf beschikt over de juiste markt- en businesskennis om grotere bedrijven en instellingen te adviseren over de concurrentievoordelen, verbeteringen en innovaties die zij kunnen bereiken met Microsoft-producten. Ibitec heeft de Microsoft Enterprise Group-status, wat wil zeggen dat zij behoren tot de partners waarmee Microsoft de 250 grootste bedrijven in de locale markt bedient.

Tenslotte bezit Cedilla exclusieve distributierechten voor het Verenigd Koninkrijk voor dezelfde Waste Management & Recycling-oplossing die door Qurius reeds in een aantal landen wordt gevoerd.

Door autonome groei en acquisities wil Qurius zijn Europees marktleiderschap op het gebied van Microsoft-oplossingen en -diensten uitbreiden. "Cedilla en Qurius zijn actief in dezelfde verticals; met de overname van Cedilla breiden we onze geografische dekking in deze verticals uit. De branche Waste Management en Recycling is een corporate branche van Qurius die we in alle landen waarin we gevestigd zijn, willen voeren", zegt Qurius-directeur Tom Stolk, verantwoordelijk voor de internationale business buiten de Benelux.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2036716). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.