Managed hosting door True

Captor overgenomen door Kronos

 

Het Belgische Captor, gespecialiseerd in oplossingen voor personeelsbeheer, komt in handen van de Amerikaanse groep Kronos. Die versterkt zich daarmee in Europa.

Captor, opgericht in 1987 in Zellik, is een leverancier van systemen voor de automatisering van hr-diensten, zoals de personeelsadministratie en -planning, tijd- en aanwezigheidsregistratie en toegangscontrole. Het bedrijf, dat zich gestadig heeft uitgebouwd tot een Europese speler (met vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) wordt nu overgenomen door zijn Amerikaanse sectorgenoot Kronos. Financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt. Jean de Crane, ceo van Captor, wordt general manager voor West Europa bij Kronos.

Kronos, een hr-reus met 3400 mensen en een omzet van 578 miljoen dollar in 2006, ziet de overname als een mijlpaal, omdat het bedrijf - ondanks aanwezigheid in 50 landen - nog niet al te sterk stond in Europa. Zo is Captor bijvoorbeeld de eerste aanwezigheid van Kronos is België. Met Captor haalt het bedrijf klanten binnen als Arcelor, Banksys, Pepsico, Volkswagen en Total Gaz.

Kronos is zelf pas overgenomen door privé-investeerder Hellman & Friedman voor ongeveer 1,8 miljard dollar. Door die transactie werd het bedrijf recentelijk van de Nasdaq-beurs gehaald.

Datanews

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2012866). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.