Managed hosting door True

Avnet aast op meer distributieovernames

 

Als we de Engelse CRN mogen geloven is distributiegigant Avnet op zoek naar meer overnamekandidaten. Bovenaan het verlanglijstje zou een Europees georiënteerde HP-distributeur staan.

Van oorsprong is Avnet een IBM-distributeur met vooral een focus op het Verenigd Koninkrijk. Deze positie veranderde echter toen Avnet vorig jaar Sun-distributeur Access overnam. Het bedrijf zoekt nu naar verdere uitbreiding van het portfolio en richt zijn pijlen op Europa als geheel.

Rick Hamada, chief operating officer bij Avnet, zei tegen de Engelse CRN: "Onze drie speerpunten in onze strategie zijn groei, groei en groei. We willen onze dekking vergroten en enkele van onze huidige partnerships uitbreiden. Deals uitbreiden naar heel Europa lijkt dus daarbij logisch. Ook overwegen we zeker HP als wereldwijde partner en we willen een grotere partner van hen worden in Europa."

"In 2006 kochten we de onderdelen van een Duits bedrijf genaamd Zeta omdat het een HP-huis was", vervolgt Hamada zijn verhaal. "Dit zou een voorbeeld kunnen zijn van iets wat we vaker in de toekomst zullen gaan zien. Onze gesprekken met HP gaan nog steeds verder. Na de overname van Compaq had HP een breed portfolio aan distributeurs, dus was het onwaarschijnlijk dat zij met nog een partij in zee zouden gaan. Maar als HP blijft werken aan zijn channelstrategie zoals ze dat nu doen, dan blijven wij zeker geïnteresseerd om met hen samen te werken."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2010457). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.