Managed hosting door True

Brother kiest Cycleon voor Europees retour programma

 

Brother's nieuwe toner cartridge recycling programma wordt uitgerold in 13 Europese landen. Cycleon is gekozen als partner.

Het programma stelt Brother in staat gebruikte cartridges van consumenten terug te halen. Cycleon is van oorsprong een Nederlandse onderneming en momenteel de enige gespecialiseerde Europese aanbieder van retour logistieke oplossingen.

"De samenwerking met Reverse Logistics partner Cycleon geeft ons de mogelijkheid om op een uniforme en verantwoorde wijze in alle 13 Europese landen voor consumenten een toner cartridge recycling programma aan te bieden," aldus Phil Mack, general manager bij Brother Industries.

"Onze verkoopkantoren in de verschillende landen hoeven de inzameling van cartridges niet langer op nationaal niveau te managen. Dit wordt voortaan centraal aangestuurd zodat zij zich kunnen richten op het verder verbeteren van de klantenservice. Brother heeft een duidelijk milieuvriendelijk beleid dat in onze gehele bedrijfsvoering is doorgevoerd. Ons recent gelanceerde inzamelingsprogramma onderstreept dat veiligheid en milieu belangrijke aandachtspunten zijn voor Brother."

Het ‘ReNew' milieuvriendelijk inzamelingsprogramma van Brother in Europa is gericht op eindconsumenten. Zij kunnen hun toner cartridge afgeven op het postkantoor om het direct terug sturen naar het Brother Recycling Centrum. Hiervoor maken ze gebruik van een speciaal port-betaald label, dat bij de aankoopverpakking is ingesloten of kan worden geprint via de Brother website. Dit uReturn label is ontwikkeld door Cycleon en bevat zowel een postale als een unieke individuele barcode waarmee het product kan worden gevolgd.

Gerben Willems, CEO van Cycleon, is enthousiast over de samenwerking: "Brother kan zijn milieuvriendelijk retour programma in één keer uitbreiden naar 13 landen door gebruik te maken van ons retour systeem. Voor de klanten van Brother in de landen waar het programma al actief was zal er niet veel veranderen; zij waren immers al gewend om cartridges te retourneren via het postkantoor. Wel kunnen zij nu ook het uReturn label downloaden en printen via internet. Wij zijn momenteel als enige in staat om een retour logistieke oplossing, via de post, in heel Europa aan te bieden. Daarvoor hebben we contracten gesloten met alle Europese postorganisaties."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2001152). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.