Managed hosting door True

Software AG rondt overname webMethods af

 

Software AG heeft de overname van webMethods succesvol afgerond. De fusie is met een overnamebedrag van 546 miljoen dollar (397 miljoen euro) één van de grootste softwaredeals in de geschiedenis van de Europese it-markt.

De nieuwe internationale leverancier van infrastructuursoftware (service oriented architecture (soa) en business process management (bpm)) heeft wereldwijd meer dan vierduizend klanten. Het management van Software AG voorspelt dat de fusie in 2007 gepaard gaat met een omzetstijging van 30 tot 35 procent ten opzichte van 2006 en een stijging van de winst per aandeel van 0,50 tot 0,65 euro.

"Door het samengaan van webMethods en Software AG bieden wij direct voordelen aan onze vierduizend klanten die zijn gevestigd in meer dan zeventig landen", zegt Karl-Heinz Streibich, ceo van Software AG. "De voordelen bestaan uit een significant versterkt productportfolio, een forse uitbreiding van de internationale dienstverlening en ondersteuning, evenals een ongekende financiële stabiliteit. De roadmap voor het gecombineerde productportfolio is reeds opgesteld, zodat wij ons volledig kunnen richten op nieuwe investeringen in technologie en innovatie. Doordat wij ons uitsluitend richten op infrastructuursoftware en een zeer sterk commitment naar onze klanten kennen, onderscheidt Software AG zich duidelijk in de markt."

"De fusie is een samenwerking om groei te kunnen bewerkstelligen", zegt David Mitchell, voorzitter en ceo van webMethods. "Door de kracht van beide ondernemingen vullen wij elkaar uitstekend aan. Onze combinatie van omvang, stabiliteit en kwalitatief hoogwaardige technologie betekent dat klanten de beste oplossingen kunnen kiezen die tegemoet komen aan hun eisen, zonder dat zij hierbij compromissen hoeven te sluiten."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1998094). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.