Managed hosting door True

SAP koopt OutlookSoft

 

Bedrijfssoftwarespecialist SAP heeft OutlookSoft overgenomen. Dat is een Amerikaanse specialist in performance management.

De Duitse softwareleverancier heeft Outlooksoft gekocht voor een niet nader genoemd bedrag, maar waarnemers schatten dat het bedrijf zo rond de 200 miljoen dollar moet hebben gekost. OulookSoft is een Amerikaans bedrijf, opgericht in 1999, dat zich specialiseert in oplossingen voor performance management. Het platform maakt strategische planning, budgettering, forecasting, statutaire consolidatie, rapportering, analyse, voorspellende analyse, scorecarding en dashboards mogelijk.

Het bedrijf heeft 250 werknemers en 700 klanten. Outlooksoft is internationaal actief. Er tal van internationale filialen in West-, Noord- en Zuid-Europa, Noord-Amerika en Canada, Zuid-Afrika, Azië en Oceanië.

De overname lijkt een reactie te zijn op de overname van Hyperion door Oracle (3,3 miljard dollar) en die van Cartesis (300 miljoen dollar) door Business Objects. Beide overgenomen bedrijven waren ook sterk in financiële planning en rapportering.

Ook Microsoft heeft een overname aangekondigd op de business intelligence- en performance managementmarkt. Microsoft kocht SoftArtisans, dat de OfficeWriter-software levert. Gecombineerd met SQL Server Reporting Services zou Microsoft rapporteringsdiensten kunnen aanbieden in zijn Office-pakket. Hoeveel Microsoft betaalde voor SoftArtisans is niet bekend.

Bron: Datanews

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1973192). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

OutlookSoft heeft kantoren in Rotterdam en verzorgt de consolidatie, budgetrapportering, forecasts en planning van een 40-tal vooraanstaande Nederlandse bedrijven waaronder telecom operatoren, nagenoeg de gehele bouwwereld, verschillende spelers in de voedingsindustrie, logistiek, bank - en verzekeringswereld. Het Rotterdam kantoor kan bereikt worden op +31.10.4963654

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.