Managed hosting door True

Pecoma Business ziet omzet stijgen

 

Het Nederlandse Pecoma, grondlegger van Business Technology, maakte onlangs cijfers bekend over 2006.

In 2006 boekte zij een omzetgroei van 30,5 procent tot 26 miljoen euro. De bedrijfswinst en de nettowinst bedroegen respectievelijk 10 procent en 7 procent. Voor dit jaar verwacht Pecoma vergelijkbare spectaculaire groeicijfers te laten zien.

Pecoma plaatste zich afgelopen jaar al in de ‘FD Gazelle'-ranking van de snelst groeiende IT-bedrijven van Nederland. Ondanks de krappe arbeidsmarkt wist het bedrijf vorig jaar 120 nieuwe mensen aan zich te binden. Voor de rest van 2007 zoekt Pecoma opnieuw ruim 100 man. De snelle groei dankt Pecoma onder meer aan het feit dat zij als eerste bedrijf business technology op de kaart zette.

Andere league
"Steeds meer bedrijven zien in dat het accent door de jaren heen van IT, via ICT, naar Business Technologie (BT) verschuift. BT moet aantoonbare besparingen voor organisaties opleveren waar technologieprojecten nu nog te vaak in veel te hoge kosten en veel te lange doorlooptijden resulteren. Pecoma wil het traditionele IT-vak dus naar een andere league tillen en daar zijn wij afgelopen jaar al heel goed in geslaagd," aldus Simon de Koning, algemeen directeur van Pecoma.

De Koning en Esmé van der Harst, de huidige Commercieel Directeur, kwamen in 2006 via een management buy-in aan het roer van Pecoma te staan en zetten de organisatie na een aantal zware jaren in korte tijd weer als outperformer op de kaart. "Voor 2007 is onze missie om samen te groeien in en door Business Technology, waarbij we ambities realiseren door de inzet van mensen, processen en ICT. Onze diensten leveren meer inzicht, vernieuwing en controle voor organisaties."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1972700). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.