Managed hosting door True

Epson biedt partners gratis productcontent via ICEcat

 

Epson gaat vanaf begin mei gebruik maken van de online diensten van ICEcat. ICEcat is een uitgever van productdata.

Door de samenwerking zullen circa 1400 partners van Epson, die gebruik maken van gratis Open ICEcat, continue de juiste productinformatie tot hun beschikking hebben. Hiermee speelt de printerfabrikant in op de behoeften van de markt, creëert uniformiteit in het kanaal en verhoogt zijn serviceniveau. Tevens zullen de mogelijkheden van cross sell en up sell van producten aangegeven worden. Dit zal een impuls geven aan de zichtbaarheid van de fabrikant in het online kanaal. Het Epson-productassortiment zal in de eerste instantie in het Nederlands en Frans geproduceerd worden.

In het steeds volwassener wordende online kanaal zijn cross sell en up sell steeds belangrijker. Het levert meer marge op voor alle betrokkenen. Denk bij cross sell aan een printer bij een pc of notebook, of een fotoprinter bij een digitale camera. Maar ook aan compatibiliteitstabellen voor welke inkt- of tonercartridge geschikt is voor welke printer. Webwinkels nemen de productrelaties van ICEcat automatisch over, want voornamelijk cross sell relaties bieden de mogelijkheid om het aantal orderregels per order te verhogen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1969584). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.