Managed hosting door True

Symantec gaat diensten en consultants leveren

 

Symantec gaat haar activiteiten verder uitbreiden dan alleen de verkoop van antivirus-software.

Dat meldt de Amerikaanse krant San Jose Mercury News. Symantec zal meer vaart zetten in de verkoop van beveiligingssoftware voor de zakelijke markt, maar ook diensten leveren voor de integratie en het beheer van deze software. De leverancier van Norton antivirus-software behaalde het afgelopen kwartaal een recordomzet door de introductie van een groot aantal nieuwe en snelle virussen zoals de Sobig- en Blaster-wormen. De omzet nam in het derde kwartaal van het boekjaar van Symantec toe met 31 procent, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 55 procent. De omzet wordt bij Symantec nagenoeg gelijk verdeeld tussen consumenten- en zakelijke markten.
‘De recente groei was gebaseerd op een omgeving van kwaadaardige codes zoals we nog nooit gezien hebben,’ vertelde John Thompson, CEO van Symantec tijdens de jaarlijkse bijeenkomst met analisten afgelopen woensdag.
De nieuwe richting van Symantec gaat verder dan het blokkeren van internetvirussen. De leverancier gaat ook meer diensten en training leveren, maar ook consultants in de vorm van een ‘Symantec-technicus op locatie’ voor grote bedrijven. Symantec zal bovendien haar website onder handen nemen. Ruim 40 procent van de verkoop in de consumentenmarkt wordt online behaald.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/196790). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.