Managed hosting door True

Amerikaanse overheid blokkeert overname PeopleSoft

 

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie heeft donderdag stappen ondernomen om de overname van PeopleSoft door Oracle voorkomen. Dat meldt het Amerikaanse CRN.

Het Ministerie van Justitie heeft een civiele antitrust-zaak aangespannen om de uitspraak van het districtsgerecht in San Francisco te blokkeren. In een verklaring die donderdagmiddag werd uitgegeven stelt het ministerie dat een overname tot prijsstijgingen en verminderde innovatie zal leiden. De twee betrokken bedrijven zeggen dat zij begin maart een uitspraak verwachtten van de overheid en dat het al snel duidelijk was dat de antitrust-advocaten van het ministerie zich tegen de vijandige overname out zouden spreken.
Indien Orcale zou slagen in haar overnameplannen ‘zou dit een einde maken aan concurrentie tussen twee van de belangrijkste leveranciers van bedrijfsapplicaties voor human resource en financieel beheer, wat resulteert in hogere prijzen, minder innovatie en minder keuze,’ aldus Het Ministerie van Justitie. Oracle begaf zich in juni 2003 op het overnamepad. Aanvankelijk bood het bedrijf 5,1 miljard dollar, of 16 dollar per aandeel. Het huidige bod staat op 9,4 miljard dollar of 26 dollar per aandeel. PeopleSoft heeft steeds gezegd dat het bod ongewenst was en dat het de waarde van PeopleSoft voor aandeelhouders en klanten zou verminderen.
‘Het wordt nu echt tijd dat Oracle haar pogingen om PeopleSoft over te nemen staakt,’ zegt Steve Swasey, woordvoerder van PeopleSoft. ‘Het bedrijf zou zich bezig moeten houden met concurrentie en het leveren van betere producten en diensten aan haar klanten.’ Oracle maakte echter bekend dat het van plan is zich ‘met alle kracht’ zal verzetten tegen de rechtszaak die aangespannen is door het Ministerie van Justitie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/196776). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.