Managed hosting door True

IBM-ceo Palmisano: 'Volop kansen voor partners'

 

IBM-business partners kunnen verder groeien als ze als 'trusted partner' het business model van bedrijven helpen veranderen zodat ze wereldwijd kunnen opereren. Concreet betekent dat er kansen liggen in verkoop van servers, blades, storage, software en services.

Dit zegt Sam Palmisano, ceo van IBM, tegen zijn business partners op IBM PartnerWorld 2007, dat in St. Louis plaatsvindt. Palmisano zegt dat IBM in 2006 een goed jaar achter de rug heeft. De groei was volgens hem gehaald dankzij business partners, ondanks dat er af en toe 'verschil van meningen' waren.

Volgens de IBM-baas migreren steeds meer bedrijven naar een nieuwe globale infrastructuur. Bedrijven vragen daardoor naar it-oplossingen op het gebied van soa (service orientated architecture), blades, virtualisatie, convergentie, software en services. "We moeten innovatie en technologie diep in de organisaties leggen. Er zijn liggen kansen voor IBM-partners om innovatie bij bedrijven door te voeren. Ze kunnen helpen om het business model te veranderen, samenwerking bevorderen en een innovatie cultuur binnen het bedrijf te helpen opbouwen. Niet alle ceo's en cio's kunnen dat zelf allemaal uitvoeren, er liggen dus kansen voor IBM-business partners."
Palmisano zegt dat business partners bedrijven kunnen helpen te migreren naar een 'Globally Integrated Enterprise', waarin strategie, management en operations ingericht zijn op basis van een globale manier van zaken doen. De Globally Integrated Enterprise is de opvolger van de multinational, aldus Palmisano. "Het succes van de 'Globally Integrated Enterprise' is gebaseerd op goede samenwerking. Dat leidt tot groei voor het bedrijf en betrokken business partners."

Volgens Palmisano had IBM een goede 'business mix' in 2006. De  pre-tax income was in services 37 procent, in system & financing 23 procent en software 40 procent. Volgens Palmisano liggen er tal van kansen voor partners om verder te groeien met het IBM-portfolio. "We kunnen meer groeien in blade servers en ook in storage. We zijn op het gebied van storage HP gebaseerd. EMC is de marktleider, maar we zullen doorgroeien. We hebben nog wat slagen te maken voordat we nummer één in storage zijn."
Op het gebied van software liggen volgens de ceo van IBM ook meer kansen, zoals soa en Web 2.0, waarbij samenwerkingssoftware meer kan worden ingezet, zoals Lotus Connect. Op gebied van services moeten partners ook meer groeien, aldus Palmisano. "Zeker op het gebied van hosting, consulting en GTS (Global Technology Services)."

Palmisano vroeg zijn business partners als 'trusted partner' op te treden. "Business partners moeten betrouwbaar zijn om innovatie en samenwerking door te voeren bij bedrijven. Partners zijn sleutel tot smb. IBM zal op zijn beurt meer channelvriendelijk en oplossinggericht zijn."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1962991). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.