Managed hosting door True

Intel: Nieuwe chipsets zijn enorme vooruitgang

 

De nieuwe generatie chipsets van Intel gaan zorgen voor de grootste vooruitgang in tien jaar, aldus de fabrikant zelf.

De Amerikaanse CRN meldt dat de op handen zijnde Grantscale en Alderwood chipsets van Intel voor 'de grootste sprong voorwaarts in het huidige decennium' gaan zorgen. Dat is althans de mening van Louis Burns, vice president en genral manager van Intel's Desktop platform Group. Hij zei dit op het tweejaarlijkse Intel Developer Forum in San Francisco. De chipsets betekenen 'een mijlpaal op het gebied van prestaties en digitale convergentie en ze combineren enkele essentiële technologiën om audio en video prestaties te verbeteren,' aldues Burns.
Hij voegde daar aan toe: 'Alderwood en Grantscale staan voor de grootste fundamentele stap voorwaarts in de afgelopen tien jaar, waar het gaat om de mogelijkheden die chipsets bieden.'

 

De chipsets bevatten de PCI Express  x16 Discrete Graphics, dat in samenwerking met nVidia en ATI werd ontwikkeld, en Dual Channel DDR-553 geheugenondersteuning. 'Alleen al op grafisch gebied is de sprong voorwaarts enorm,' zo weet Burns.

 

Grantsdale komt in de eerste helft van het jaar beschikbaar; Alderwood zal pas in de tweede helft van 2004 verscheept worden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/195230). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.