Managed hosting door True

Sofware AG neemt webMethods over

 

Software AG, leverancier van systeemsoftware en van service oriented architecture, neemt webMethods, leverancier van software voor bedrijfsintegratie en -optimalisatie, over voor 546 miljoen dollar.

Door de overname vestigen beide bedrijven zich sterker in de markt voor service oriented architecture en business process management. Samen beschikken de ondernemingen over een klantenbestand van meer dan vierduizend organisaties en honderd partners in landen over de gehele wereld. Met de overname verdubbelt Software AG zijn klantenbestand in Noord-Amerika. De combinatie verbreedt en verdiept de spreiding over de bedrijfstakken zonder dat er sprake is van veel overlappingen. In sommige klantensegmenten worden extra ervaring en deskundigheid ingebracht, zoals bij de financiële dienstverlening, industriële productie en de publieke sector.


Karl-Heinz Streibich, ceo van Software AG en David Mitchell, president en ceo van webMethods, onderstrepen de kracht en complementaire mogelijkheden die de beide partners nu in de markt kunnen zetten. Vanaf 2008 verwachten zij al duidelijk zichtbare omzet- en winstgroei.

De transactie is goedgekeurd door de raad van bestuur van Software AG en de directieraad van webMethods. De aandeelhouders van webMethods wordt geadviseerd met het aanbod akkoord te gaan. Wel behoeft de overname nog de goedkeuring van betrokken autoriteiten, zodat de definitieve transactie in het tweede kwartaal van 2007 afgerond kan worden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1936404). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.