Managed hosting door True

EMC helpt partners in solution selling

 

Information Infrastructure leverancier EMC vernieuwt haar channelprogramma: het EMC Velocity 2 Partner Program, dat per 1 juli 2007 van start gaat.

De leverancier wil zijn partners helpen meer winstgevendheid te opereren door de verkoop van complete EMC oplossingen op het gebied van hardware, software en services.Willem Hendrickx, vice president channel en mid-market bij EMC EMEA, vertelt in een exclusief gesprek aan CRN Nederland: "Partners vervullen een steeds belangrijker rol binnen EMC. Meer dan 60 procent van de business doen we via het kanaal. Met name in de midmarket kunnen partners flink doorgroeien, omdat daar veel consolidatie plaatsvindt en steeds meer informatie wordt opgeslagen." Hendrickx zegt dat de channel betrokken is bij het nieuwe partnerprogramma. "We hebben het nieuwe partnerprogramma aangepast naar aanleiding van gesprekken met partners. Daaruit bleek dat het oude Velocity programma vooral was gericht in de verkoop van hardware. Maar EMC verkoopt meer, ook software en services. We leveren eindgebruikers complete oplossingen. Daarom hebben we een meer efficiënt channelprogramma voor onze partners."

Nieuw in het EMC Velocity 2 Partner Program is het verkopen van diensten door Authorized Network Services partners (ASN). ASN partners verkopen diverse diensten op het gebied van consulting, implementatie, integratie en ondersteuning. Daarnaast is er een nieuw omzetgebaseerde reward programma, verbeterde trainingen, een uitgebreide sales support en een eenvoudige accreditatis om EMC partner te worden.
Er zijn nu drie soorten partners. De Signature Solution Center Partners (SCP) zijn partners die vergaande kennis hebben in Microsoft, SAP of Oracle. Deze partners hebben een EMC datacenter in huis om EMC oplossingen gecombineerd met applicaties aan klanten te tonen. Bijvoorbeeld EMC oplossingen voor consolidatie, backup, archivering en bescherming.
De Premier Solution Partners verkopen de EMC Proven Solutions (via de geautoriseerde distributeurs). De Affiliate Partners verkopen een beperkt aantal EMC producten en hebben een webgebaseerd contract. De verkoop gaat via distributeur Copaco.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1916247). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.