Managed hosting door True

Blue Fox in problemen: distributietak blijft over

 

Tijdens de presentatie van zijn jaarcijfers kondigde het Nederlandse softwarebedrijf Blue Fox Enterprises aan dat er 'onzekerheid van materieel belang' is met betrekking tot de continuïteit van het bedrijf, meldt het Financieel Dagblad (FD). Bij het noodlijdende softwarebedrijf zou het water aan de lippen staan.

Volgens het FD zijn de eerder verkochte dochter en het schrappen van banen niet voldoende geweest om Blue Fox overeind te houden. Het bedrijf moet wederom opnieuw gaan reorganiseren en Blue Fox gaat daarom door met het afstoten van bedrijfsonderdelen. Volgens Blue Fox zelf is het bedrijf ‘in vergevorderde onderhandelingen' over de verkoop van zijn CAD/GIS-activiteiten. Deze divisie richt zich op industrieel ontwerpers en is volgens het FD nog wel winstgevend. Mocht deze verkoop doorgaan, dan blijft alleen nog het distributieschap van de softwaretak Pollux over.
Bestuursvoorzitter Cees van Steijn zegt tegen persbureau Dow Jones dat Blue Fox niet op het punt van omvallen staat. "De huidige problemen van Blue Fox zijn oplosbaar. We gaan eerst onze schuldpositie heel erg sterk of in het geheel terugbrengen, en dat moet de basis worden voor een nieuwe herfinanciering." Vooralsnog gelooft financier Fortis het verhaal van Van Steijn; de kredietfaciliteit is tot 1 juni van dit jaar verlengd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1906303). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.