Managed hosting door True

Acer zet drie managers in voor b2b-reseller

 

Acer heeft drie nieuwe account managers aangesteld voor zakelijke resellers in het middelste en hogere mkb-segment. Ook richt Acer zijn marketing- en communicatieactiviteiten dit jaar voornamelijk (80-85 procent) op de zakelijke markt.

Voor de soho- en zakelijke gebruikers vindt een verdere verbetering van dienstverlening plaats. Een en ander gebeurt in navolging van Acer UK/Acer Europe.

Acer Nederland splitst vanaf het tweede kwartaal zijn productstrategie in consumer en commerciële lijnen. Tot nu toe waren alle desktops en notebooks beschikbaar voor alle Acer-resellers, wat af en toe enige spanning in de b2b en retailkanalen zou hebben opgeleverd. Met het nieuwe beleid mogen Acer's retailers en e-tailers alleen de Aspire-desktops en -notebooks verkopen, terwijl b2b var's zich vanaf nu richten op de Travelmate-, Veriton- and Extensa-lijnen. "Op Benelux-niveau voeren wij deze scheiding in productenlijnen echter niet helemaal door, omdat we veel kleinere resellers hebben die Aspire inkopen via distributie, en die moeten we ook een retail-product kunnen leveren", zegt Marc Pauly, country manager Benelux bij Acer (foto).

Acer geeft verder aan dat alle reparatie- en callcenteractiviteiten voor de hele Benelux nu vanuit 's-Hertogenbosch plaatsvinden. Ook lanceert Acer eind april/begin mei na anderhalf jaar voorontwikkeling een nieuw partnerprogramma in de Nederlandse markt. "Daarin zitten veel nieuwe tools voor al onze resellers", zegt Pauly.

De ontwikkelingen zijn tot nu toe positief ontvangen in Acer's partnerkanaal. Tom Fasen van KKS in Veldhoven, een zakelijke reseller: "Wij juichen de initiatieven van Acer toe, en hopen dat hiermee onze jarenlange relatie nog verder verstevigd en uitgebouwd zal worden." Hij geeft aan dat er nog het een en ander verbeterd kan worden, vooral op gebied van reparaties, trainingen en het toekennen van privileges aan de verschillende categorieën dealers. "Door hier als volwassen partijen over te discussiëren, heeft Acer ons echter altijd het gevoel gegeven er kritisch naar te kijken en een inspanning te willen leveren om deze problemen in de toekomst op te lossen."
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1892400). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.