Managed hosting door True

CeBIT 2007 maakt meer ruimte voor resellers

 

Het jaarlijkse CeBIT, Europa’s grootste beurs op het gebied van telecommunicatie en it, heeft zijn resellerpaviljoen met 50 procent vergroot vergeleken met vorig jaar. Volgens de organisatie is er veel vraag naar ruimte voor it-kanaalspelers.

Naar CeBIT's zeggen is voor het vijfde achtereenvolgende jaar Planet Reseller de aangewezen ruimte om te netwerken en leads te genereren. Dit jaar is er meer ruimte voor informele interactie. Ook heeft CeBIT in samenwerking met CRN Duitsland een Live-Talk opgezet, waar live-interviews met hooggeplaatste gasten plaatsvinden.

Onder de honderd standhouders op Planet Reseller zijn Acer Computer, AF International, Altec Lansing Technologies, Apacer Technology, Dutch Team Computer Components, International Distribution System, Nexgen Europe, Solid Storage Solutions, Tech Data en TomTom.

CeBIT boekt dit jaar wel een aantal verliezen: er zijn in totaal 6000 exposanten, terwijl dat er vorig jaar nog 6262 waren. Onder de afvallers zijn Nokia en Motorola. Ook zet naar verwachting de terugloop in bezoekers dit jaar door. Vorig jaar kwamen er 450.000 bezoekers naar CeBIT, 6 procent minder dan in 2005. De organisatie heeft dit jaar dan ook een dag geschrapt. CeBIT 2007 wordt van 15 tot en met 21 maart in Hannover gehouden

Redenen voor de verliezen zijn onder andere het afnemende bezoekeraantal, de te hoge standkosten, een te vaag concept en teveel focus op consumenten. Ook is er toenemende concurrentie van beurzen zoals IFA in Berlijn en het recente 3GSM congres in Barcelona.

CeBIT is vooral een samenvatting van wat recentelijk op ict-gebied is verschenen of aangekondigd. Hoewel er bijna nooit verrassend nieuws te berichten valt, heeft de beurs over het algemeen wel een hoog ‘dat wil ik hebben'- of ‘dat wil ik gaan verkopen'-gehalte.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1874131). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.